Farbror Blå * Brandhill

Alla inlägg under augusti 2010

Av Torbjörn S. Brandhill - 25 augusti 2010 23:55

SvD:s Sanna Rayman och Aftonbladets Katrine Kielos grillade Maria Wetterstrand.


Korseld borde ni absolut se! Jag gillar Sanna Rayman på alla sätt och vis.


ANNONS
ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 25 augusti 2010 23:03

Jämställdhet är en väldigt viktig fråga för miljöpartiet och det tycker jag också är viktigt så det finns faktiskt några frågor hos miljöpartiet som jag sympatiserar med. Däremot finns det massor med frågor där jag har en helt annan syn men nu är det inte mina åsikter som fram utan det är miljöpolitik som ska framföras!

Maria Wetterstrand Maria Wetterstrand 36 år gammal och har varit språkrör för miljöpartiet sedan 2002. Hon har en magisterexamen i biologi.


  Peter Eriksson 52 år gammal och har varit språkrör sedan 2002 tillsammans  med Maria. Han vann språkrörsvalet 2002 över Carl Schlyter.


Miljöpartiets 2 EU-parlamentariker:

 

 Carl Schlyter 42 år och EU-parlamentariker sedan 2004.


 Isabella Lovin 47 år och blev invald som EU-parlamentariker efter miljöpartiets succé val i EU-valet 2009. Miljöpartiet fick 11.02 % i Europaparlaments valet och därmed 4:e största parti.
Riksdagsledamöter

Det står i Miljöpartiets stadgar att ingen riksdagsledamot får sitta längre än tre mandatperioder i följd. Efter det får personen inte väljas till samma uppdrag igen inom tre år. När listan till riksdagsval väljs används principen varannan kvinna varannan man, för att uppnå en jämn könsfördelning.


Här är några av miljöpartiets riksdagsledamöter:


 • Max Andersson
 • Per Bolund
 • Bodil Ceballos
 • Tina Ehn
 • Gunvor G Ericson
 • Peter Eriksson
 • Ulf Holm
 • Mikael Johansson
 • Mehmet Kaplan
 • Helena Leander
 • Jan Lindholm
 • Thomas Nihlén
 • Mats Pertoft
 • Lage Rahm
 • Esabelle Dingizian
 • Peter Rådberg
 • Karin Svensson Smith
 • Maria Wetterstrand
 • Mikaela Valtersson
Av Torbjörn S. Brandhill - 25 augusti 2010 22:17

Miljöpartiet hade hand om sista dagen i Almedalen och talet hölls av Peter Eriksson.


Miljöpartiet bildades 1991 och det begrundar sig på den gröna ideologin. Partiet kom in i riksdagen för första gången 1988, åkte sedan ut 1991 för att sedan komma tillbaka valet 1994. Miljöpartiet har funnits i riksdagen sedan 1994. En orsak till varför Miljöpartiet åkte ur riksdagen 1991 var att Ny demokrati kom in det året.


Miljöpartiets hittills bästa val: (opinionssiffrorna tyder på att valet 2010 kommer att bli mp:s bästa val någonsin)  1988 fick partiet 5.53 % och det är deras hittills bästa val. 2006 fick dem 5.25 % +0.59 % +2 mandat


Jag kan erkänna att om jag var tvungen att rösta på ett av de rödgröna partierna hade jag valt miljöpartiet. Jag sympatiserar med att de till exempel är: För friskolor, arbetar för att det ska blir rörlighet på arbetsmarknaden, de är emot euro. Gentemot vänsterpartiet tycker jag att miljöpartiet är bättre. (Ganska självklart när vänsterpartiet är mil från mig då jag är pragmatisk liberal. Jag gillar även att miljöpartiet har fixat en trängselskatt, ordnat undantag i LAS och haft ett konsekvent FRA motstånd. De är även för fildelning och det är jag också.


Peter Erikssons tal i Almedalen


Av Torbjörn S. Brandhill - 25 augusti 2010 22:15

Jag har hört att många tycker att det är lätt att förstå vad Maria Wetterstand säger. Till er måste jag säga att ni har helt fel.


Se på det här klippet och försök förstå vad Maria säger.Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen kommer att lyfta civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och mer. Alla pengar kommer att gå till välgörenhet.  

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se