Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2010

Svensk krönikör gör bort sig i debatt

Av Torbjörn S. Brandhill - 22 oktober 2010 23:41

Detta är inte unikt. Döm nu inte bara DENNA kvinna för hennes åsikter eftersom detta tycker nästan alla journalister i hela Sverige. Detta måste vi ändra på! Fy på er media! Att kalla någon rasist är ett politiskt påhopp som inte har någon grund ifall du inte ger några exempel. Det är helt enkelt ett politiskt skällsord. Sluta upp med detta Lars Ohly, Mona Sahlin m.m Fredrik du borde också skämas för att du inte ens tänker ta SDmed tång. Jag är liberal och därför tror jag på öppna samtal där man antingen enar varandras åsikter eller markerar varandras skillnader. Man ska släppa in personer till debatt och alla åsikter ska bemötas med argument. Indoktrineringen av folket som media Höll och håller på med är inte demokratiskt!

 Media ska göra oberoende granskningar som ska vara till gagn för allmänheten.Bloggtoppen.se" href="http://www.bloggtoppen.se/">Blogg listad på <a href=Bloggtoppen.se" />

www.bloggping.com

bloggping

 
ANNONS
 
Ingen bild

Adam Eriksson

23 oktober 2010 02:47

Nu är ju hennes kommentarer taget helt ur sitt sammanhang, skulle behöva se hela avsnittet egentligen.

Jag vill inte föra en diskussion om vänsterextremist våld skulle vara bättre än högerextremist våld. Att nynazister blir uppsökta privat och blir hotade och misshandlade är inget jag försvarar, å andra sidan finns ju flera fall när de själva söker upp invandrare, homosexuella och handikappade och misshandlar dem i deras hem. Så jag vill väl inte påstå att jag tycker synd om dem.

Det är i sådana här frågor jag tycker många liberaler spårar ur. Finns ytterst få i vårt samhälle som står upp för våld, hot och trakasserier utav någon i samhället.

Kan däremot spontat säga att skulle de stå Nynazister på torget i Nyköping (och demonstrera, skrika glåpord till invandrare, eller vara allmänt störiga) skulle de nog reta upp mig tillräckligt för att jag skulle be dem fara åt helvete, peka finger eller gå fram och börja verbalt bråka med dem. Med största sannolikhet skulle jag då åka på stryk.

Om jag skulle lyckas spöa en av dem så hade jag i det läget varit rätt nöjd.

Rasism & Nazism ska bekämpas på alla sätt. De som driver debatten verbalt ska mötas vebalt. De som misshandlar, hotar och trakasserar ska mötas likadant.

Just some thoughts* ;)

Torbjörn S. Brandhill

24 oktober 2010 23:31

I en demokrati kan man inte tillåta våld. Om vi ger upp och låter våldet tala har vi ingen demokrati längre. Jag försvarar inget våld alls. Jag fördömer allt våld. Brukar någon våld ska den bestraffas men extrema rörelser ska inte bruka våld för att tysta andras åsikter. (eller för den delen till att framhäva sin egna åsikter)

Vi ska inte uppviggla ett hat mot diskussion! Vi måste sträffa mot ett öppet samhälle där alla åsikter bemöts med argument. (Nu handlade klippet om SD och de är inte rasister)Svenskarnas parti ligger däremot inom slag ord som: rasism och nazizm.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Söndag 17 nov 15:42

I mitt förra inlägg kunde ni läsa min insändare i tidningen NU. Jag hade skrivit två motioner om Frivilligcentraler inför Liberalernas landsmöte men deras svar var ingenting. De vill helt enkelt inte. Partiet vill enbart ge beröm men inte göra någont...

Av Torbjörn S. Brandhill - Fredag 15 nov 15:48


Jag fick med min insändare i tidningen NU. =) Tyvärr kan jag inte själv vara på plats i Västerås under Liberalernas landsmöte. Men motionen kommer att behandlas på söndag.   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"     ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Fredag 15 nov 15:24

  I den här intervjun berättar Lena Dahlbäck om arbetet och verksamheten på Frivilligcentralen Pärlan i Göteborg.     Radioinslag om Frivilligcentralen Pärlan och Frivilligcentralen Knuten:  - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Far...

Av Torbjörn S. Brandhill - Fredag 15 nov 15:19

  Verksamhetsansvarig berättar om Frivilligcentralen i Umeå.   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Onsdag 6 nov 13:36


Debattartikel i Provinstidningen om Frivilligcentralen Samverket i Åmål. En riktig förebild när det gäller frivilligt socialt arbete. Åmål har verkligen en unik modell. Mitt namn är felstavat, skriver det så slipper ni uppröras över det. 😉...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen kommer att lyfta civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och mer. Alla pengar kommer att gå till välgörenhet.  

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se