Farbror Blå * Brandhill

Alla inlägg under januari 2012

Av Torbjörn S. Brandhill - 17 januari 2012 18:41

Detta är ett väldigt bra tips av illusionisten. För den som verkligen vill förstå vad som inte är bra med religionerna: Sätt er ner och läs de "heliga" texterna! - Hälsningar Farbrorblå 


ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 14 januari 2012 13:15

Första och sista Valdebatten på svenska inför presidentvalet i Finland:

http://arenan.yle.fi/video/132622706804 Intressant, mycket intressant. 22 Januari är valet om någon undrar.


Tackar http://mittminimonster.blogg.se/ för länken. - Hälsningar Farbrorblå

ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 11 januari 2012 19:35

Amelia Andersdotter (PP) ny EU-parlamentariker sedan 1 Januari 2012:

http://svtplay.se/v/2648258/svt_forum/eu-samtal__ekonomiska_krisen__durban_och_amelia_andersdotter De samtalar om sci-fiction, klimatmötet i Durban och den ekonomiska krisen. Pinsamt att de inte kom längre under klimatförhandlingarna i Durban. - Hälsningar Farbror Blå

Av Torbjörn S. Brandhill - 7 januari 2012 00:02

Gymnasium = "I Sverige infördes gymnasier först på 1600-talets början. De första öppnade i stiftsstäderna genom att bredda de gamla domskolornas program. Den första skolordningen som inför gymnasiestudier i Sverige härstammar från 1649. Gymnasiet försvann i 1856 års skolreform då de slogs samman med elementarläroverken. Dessa fanns i Sverige mellan 1849 och 1878, varefter de ersattes av de högre allmänna läroverken. Under perioden 1905 till 1972 benämns skolor med de frivilliga skolformerna realskola och gymnasium som läroverk. Fram till Lgy 70 - var gymnasium (gymnasiet) den teoretiska sekundärutbildningen i Sverige. Gymnasiestudierna avslutades då normalt med studentexamen. 1971 sammanslogs skolformerna gymnasium, fackskola och yrkesskola i Sverige till gymnasieskola." - Wikipedia


Gymnasieskola = "En gymnasieskola är en avgiftsfri och frivillig sekundärutbildning i Sverige för ungdomar som har gått ut grundskolan. För dem som passerat tonåren finns gymnasieutbildning inom ramen för kommunal vuxenutbildning. 1971 infördes gymnasieskolformen i Sverige genom att de tidigare skolformerna gymnasium, fackskola och yrkesskola slogs samman då 1970 års läroplan (Lgy 70) trädde i kraft. I vardagligt språkbruk används ordet gymnasium fortfarande om gymnasieskolan. Studentexamen – det vill säga den formella prövningen efter gymnasiestudier för att avgöra höghet till universitetsstudier – avskaffades 1968 i Sverige, men har fortsatt att användas både som begrepp och som firande av avslutade gymnasiestudier. Många gymnasieutbildningar är huvudsakligen förberedande för högre studier, men det finns även de som huvudsakligen är yrkesutbildningar. Slutbetyg från gymnasieskolan krävs för tillträde till högskoleutbildning. Detta kriterium kallas också högskolekompetens. Alla gymnasielinjer ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Från 1 juli 1994 reglerades den svenska gymnasieskolan av Lpf 94 (läroplan för de frivilliga skolformerna). Det finns 17 nationella program som alla löper under 3 år.  I november 2011 presenteras den nya läroplanen för gymnasieskolan, som utgår från den nya skollagen. Den nya läroplanen gäller för elever som påbörjar sina studier på gymnasieskolan från höstterminen 2011." - WikipediaBorde vi gå tillbaka? Jag tycker det vore en bra idé. - Hälsningar Farbrorblå

Av Torbjörn S. Brandhill - 6 januari 2012 00:27

Riktigt härlig svängig låt som Lady Gaga säkert kunna gjort till en jättehit. Låten sätter sig verkligen vilket är bra. Söt tjej med dålig sångröst i originalet. Låter helt okej i studioversionen, men fruktansvärt live. Vad är det då med denna låt som är så illa? Jo, läs texten:  Sometimes we open a door to hope Then baby we're hopin' the door won't close We look all around ... our future is standing there Can't you see you're my future?


I know you wanna just run and hide But baby you're gonna be by my side 'cause look all around ... your future is standing here Don't you know i'm your future?


We really get along Just like the sun goes with the sunshine Like a grape goes with a grapevine


But you think In a blink That i'll be bad to you


If you wanna have some fun, don't run

Don't turn away from me when i'm the one

I'm the one who shakes your clouds away

Whenever rainy days make you insane


If you wanna have some fun, don't run

Don't walk away when i'm your summer sun

If you wanna know real love and have some fun Hmm then baby don't run

I know your history makes you shy Oh babe it's no mystery why you fly

I'm not like the girls ... the girls who just come and go And with me you won't go solo

We really get along Just like the stars go with the starshine

Like a ring goes with a bell chime

But you say I won't stay You think i'll pull away


If you wanna have some fun, don't run

Don't turn away from me when i'm the one

I'm the one who shakes your clouds away

Whenever rainy days make you insane

If you wanna have some fun, don't run

Don't walk away when i'm your summer sun

If you wanna know real love and have some fun Hmm then baby don't run


I'll even walk you to the moon Walk down the beach all afternoon

I just wanna be your friend for ... fun fun fun


If you wanna have some fun, don't run

Don't turn away from me when i'm the one I'm the one

who shakes your clouds away

Whenever rainy days make you insane


If you wanna have some fun, don't run

Don't walk away when i'm your summer sun

I'm the one who shakes your clouds away

Whenever rainy days make you insane

If you wanna have some fun, don't run

Don't walk away when i'm your summer sun

If you wanna know real love and have some fun Hmm....then baby don't run.


 Taget från : http://www.lyricstime.com/tereza-kerndlov-have-some-fun-lyrics.html 


Så dissen går till dig idag Tereza Kerndlová! - Hälsningar Farbrorblå (Imorgon kommer det handlar om skillnaderna mellan ett gymnasium och en gymnasieskola)


Av Torbjörn S. Brandhill - 3 januari 2012 15:02

Jo, jag lever trots att jag inte funnits ute på nätet! 2012 är det nu och jag trodde att det skulle bli mindre stressigt under jullovet, men sicket misstag... 2012 handlar om  mitt projektarbete, samt grova "musiksågningar" Så, watch out. - Hälsningar Farbrorblå kanske blir någon ny inspelning också. 

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen kommer att lyfta civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och mer. Alla pengar kommer att gå till välgörenhet.  

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se