Farbror Blå * Brandhill

Alla inlägg under januari 2013

Av Torbjörn S. Brandhill - 13 januari 2013 17:43

Jag har skrivit på en inlämning den här helgen m.m och därmed inte haft tid med att blogga. Men efter imorgon har jag tid. - Hälsningar Farbror Blå

ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 10 januari 2013 20:42


=) A nice and interesting video with James Randi.

ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 7 januari 2013 18:44

Detta är mina svar till en artikel som Bengt Brülde skrivit om lycka.

Varför blir vi inte lyckliga en längre stund av saker? Har du tänkt så etc? Det handlar om att vi vänjer oss vid materiella saker och dessa saker blri i och med detta oviktiga. Man värdesätter materiella saker bara i korta stunder till exempel när tinget är nytt. Jo, det händer att man tänker att man skulle bli lycklig bara man köpte någon viss sak. Men det sker inte så ofta. Det blir en lärdom för personen (mig) att det inte är saken utan inställningen som behöver ändras. En upplevelse kan lära människan att nå lycka.


Håller jag med Brülde? Möjligen hans ”tes” om att det är hur man tar det som är det viktiga, delar jag. Däremot kan jag känna att det finns vissa faktorer, som han inte tar hänsyn till. Ex: Människan kan inte välja allting i sitt liv och det är relativt cyniskt att säga att det gäller bara att ta allt som det kommer. Bengt Brülde har gjort en korrekt analys av hur vi borde agera, men inte hur vi ska kunna göra det. Acceptera världen när den inte accepterar dig känns lite underligt. Lyckan kommer inte direkt från människan. Människan är formbar och det måste man komma ihåg. En kluven personlighet och acceptans för allt, leder till stabilitet. Jag tror inte på att stabilitet är vägen till lycka. Hur tänker han här egentligen? Stabilitet öppnar upp möjligheter för att nå lycka, men stabiliteten är inte densamma som lycka.


Varför ska vi inte sikta långt bort för att nå lycka enligt Brülde? Jo, eftersom lyckan (får inte ihop det här) kommer när man lyckas med något. Bengt säger att man ska inte ska sikta långt bort för att nå lyckan, men ändå ska vi jobba mot ett mål. Hur hänger det ihop? Att stillhet inte är det samma som lycka kan jag hålla med om. Människan måste ständigt tillfredställas intellektuellt för att känna sig duglig. Att jobba är viktigt av den anledningen att man känner sig behövd och duglig. Livet får en mening. Menlöshet är ingen bra plattform för att finna lycka. Det handlar om att bygga en stark plattform som är öppen för lycka. Många människor trasas sönder när de slutar arbeta av att de känner sig värdelösa, menlösa och odugliga. Man måste göra en skillnad mellan mål och drömmar för att nå lycka tror jag Brülde menar och det håller jag med om.

- Hälsningar Farbror Blå

Av Torbjörn S. Brandhill - 4 januari 2013 21:41

Jag sökte runt på min dator och hittade den här gamla videon som jag gjorde för sisådär 3-4 år sedan. Kul och annorlunda för att vara mig. Imorgon åker jag tillbaka till Öland, eftersom ledigheten är över. Det känns både roligt och lite surt. Blandade känslor med andra ord. - Hälsningar Farbror BlåAv Torbjörn S. Brandhill - 3 januari 2013 15:19

I morgon är det På spåret Erik och Martina mot Tommy Engstrand och Carina Lidbom. Heja Kalla idag! =) - Hälsningar Farbror Blå


Försnack med Erik Haag inför matchen i morgon: http://www.svtplay.se/klipp/937520/bakom-kulisserna-vi-altar-jattemycket

Av Torbjörn S. Brandhill - 2 januari 2013 13:26

  2013 ska bli intressant! Att toppa 2012 är en svår uppgift, men vi får se hur det går. - Hälsningar Farbror Blå

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen kommer att lyfta civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och mer. Alla pengar kommer att gå till välgörenhet.  

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se