Farbror Blå * Brandhill

Alla inlägg under februari 2013

Av Torbjörn S. Brandhill - 3 februari 2013 15:34

Det var en extremt dålig delfinal igår. Låtarna var riktigt dåliga, tekniken var riktigt dålig, programledarna var sådär, ungefär som det brukar vara den första delfinalen med andra ord.


Mina poäng till gårdagens låtar:

  1.  David Lindgren - Skyline 2p
  2.  Cookies 'N' Beans - Burning Flags 1p
  3.  Jay-jay Johansson - Paris 0p
  4.  Mary N'diaye - Gosa 1p
  5.  Erik Gadd - Vi kommer aldrig att förlora 1p
  6.  Yohio - Heartbreak Hotel 2p
  7.  Anna Järvinen - Porslin 0p
  8. Michael Feiner &
    Caisa - We're Still Kids 2p

- Hälsninar Farbror Blå -

ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 3 februari 2013 15:28

Paradigm skiftet: Det har funnits fyra olika paradigmen: Slavsamhället, feodalsamhället, kapitalismen och informationssamhället. Det sistnämnda har skapat denna nya överklass kallad nätokrater. Förr skulle man lära sig allt utantill i skolan men idag kan man hitta fakta lika snabbt på internet. Vi har slutat med krav på att man ska lära sig saker utantill. Sociologiska paradigmskiften: Talspråket, Skriftspåket, boktryckarkonsten, internet.


Men hur mycket kan en människa lagra i hjärnan? Vi kan beskriva det såhär: Svaret: Ja respektive Nej är värt en bite. Vår hjärna klarar av att lagra 5 000 000 bites fast i en grupp måste man tänka på att redundansen är väldigt hög. En människa kan bära väldigt mycket informatio,n men problemet är att vårt minne är färskvara och oftast måste vi fräscha upp detta för att det ska kunna stanna kvar.


Varför används information som ”vapen” i krig? Historien uppvisar en intrikat dynamik mellan nollsummespel och plussummespel. Det har absolut används i krig, eftersom det är den som är mest strategiskt förberedd som vinner krig. Den som inte vet något om den anfallande armén har väldigt svårt för att försvara sig. - Hälsningar Farbror Blå

ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 1 februari 2013 06:23

Nätokrater


Inledning: Information har påverkats oss genom historien på flera olika sätt. När en människa har brist på information i ett ämne tar vårt fiktiva tänk över. I en politisk fråga till exempel agerar vi människor efter denna regel när vi har brist på kunskap. När vi människor inte längre besitter kunskap i ett ämne tar vår fiktion över. Bristen på kunskap beror på bristen av information och personer som idag äger makten över informationen kallas nätokrater. Nätokrater är en ”ny” överklass som har växt fram under det nya paradigmskiftet. Här kommer jag att berätta om hur informationen har påverkat människan i historien och hur det har växt fram en ny överklass av att, det nya paradigmet har skapat en explosionsartad exploatering av information. När information väller ut blir den ”sannhetsenliga” informationen väldigt dyrbar och de personer som kontrollerar denna information kallas nätokrater. 


Betydelse i historien: Det finns en gammal anekdot som visar tydligt vad information betyder för oss människor.  I den klassiska anekdoten hittas en japansk soldat ute i djungeln 35 år efter andra världskriget. Han levde i djungel samtidigt som han gömde sig från soldater. Han hade ingen aning om att kriget redan var slut på grund av hans brist på information. I soldatens brist på information tog hans fiktions-tänk över, som målade upp en fantasibild. Detta är väldigt komiskt, men ändå utmärkande för oss människor. När soldaten kom tillbaka till Japan märkte han allt han hade missat. Historien väntar inte på dig!


När aztekerna gick under av spanjorerna hade aztekerna många fler soldater.  Aztekerna förlorade kriget mot conquistadorerna. Varför blev det så? Jo, det skedde på grund av aztekernas informationsbrist. Aztekerna hade ingen aning om spanjorernas anfall och därför blev deras taktiska nederlag alldeles för stor. De förlorade på grund av bristen på information. Aztekerna hade många fler soldater, men hövdingen hade ingen aning om att Conquistadorerna hade ödelagt tre indianstammar innan de attackerade. Spanjorerna visste precis hur Aztekernas armé såg ut m.m därför vann de slaget. - Hälsningar Farbror Blå

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen kommer att lyfta civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och mer. Alla pengar kommer att gå till välgörenhet.  

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se