Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 24 november 2014

Ett år som ordförande

Av Torbjörn S. Brandhill - 24 november 2014 08:39

Ett år som ordförande

Igår var det ett år sedan jag blev distriktsordförande för LUF Kalmar och jag är fortfarande det även om jag aviserade min avgång för två månader sedan. Jag flyttar med största sannolikhet efter i vår och därmed behöver man välja en ny ordförande och en ny styrelse. Är du intresserad av att engagera dig i liberala ungdomsförbundet i Kalmar kan du skicka ett mail till lufkalmar@hotmail.com LUF Kalmar behöver för folk som är intresserade av att arbeta med liberala frågor och då det var ett dåligt valresultat är det ännu viktigare med fler liberaler i landet. Det är även viktigt att få in nya synvinklar när det går sämre, eftersom det är ofta lättare att se vad som behöver göras när man kommer utifrån. 


Mitt år som ordförande har varit stressigt, men också roligt. Det blir aldrig så stressigt som under ett supervalår, men samtidigt aldrig så roligt som under ett valår. Under min tid som distriktsordförande har LUF Kalmar varit med i Ölandsbladet, Östran, Barometern, P4-Kalmar, P3, youngster, Smålandsnytt m.m Man har även ökat i medlemsantal och under året har jag varit på flera bokbord, debatter och oräkneliga möten. Jag är själv stolt över min insats, det finns alltid saker som man hade kunnat gjort bättre men samtidigt tar man beslut utifrån de rådande förutsättningarna. Det är därför väldigt orättvist att säga: - Du borde ha gjort såhär. - Jaha?, Men beslutet togs under en valrörelse som var otroligt het och några dagar senare får man ett besked om något som gör att alla sina planer kastas om helt och hållet vilket är något som bara måste hanteras. Allting går så fort under en valrörelse att du inte hinner tänka om ditt beslut är det bästa för du kan ha tappat en hel vecka då och det är väldigt mycket tid under en valrörelse har jag lärt mig. Det man kan ta till sig när det gäller kritik är hur man gör vid nästa val. Den stress man utsetts för kommer man att känna igen, flera situationer kommer att vara bekanta och man kommer att vara något mer effektiv när det kommer till att välja kampanjmetoder. Vad du lägger din tid på förändras och hur mycket tid en del saker kräver kommer jag att ha ett annat begrepp om vid nästa val. 


Nej, jag tänker inte hålla tyst om näthaten och näthoten. (Jag menar inte troll nu)

Att man kan utsättas för ett extremt näthat, där personer kan gå så långt som att lägga hundbajs i ens brevlåda är också något som jag tar med mig från valrörelsen. Det är inte någon rolig erfarenhet, men det är ändå något som jag tar med mig. Jag har aldrig låtit dessa människor få styra mitt engagemang och det var mitt svar när P4 Kalmar ringde upp mig:


"Har detta någon gång gjort att du har funderat över att sluta vara aktiv?" Mitt svar var: Nej. Det är inte sådana aktioner som ska få mig att sluta vara aktiv.


Näthat och näthot har jag varit med om förut men det eskalerade under valrörelsen och att någon går så långt som "hundbajs i brevlåda" är skrämmande. Frågan om näthat och näthot är något som jag kommer att jobba med fram tills nästa val, eftersom efter min medverkan i P3 fick jag flera historier skickade till mig om hur unga personer blivit hotade på grund av sitt politiska engagemang. En person hade fått bilder på yxor skickade till sin mobil bland annat. 


I Almedalen pratade jag med Mona Sahlin om de näthat och näthot som jag hade blivit utsatt för. Det var efter ett seminarium om hot och hat riktade mot politiker. Jag berättade då om att flera hade sagt åt mig att inte prata om det, eftersom det föder bara mer hat. "Det är på något sätt bättre om man inte pratar om det".


Då svarade Mona Sahlin: "- Det säger man när jag pratar om extremism också. Tystnaden kommer inte göra att extremismen försvinner, utan det enda sättet att få förändring är genom att ta upp frågan".


Syftet när jag ställde upp på P3-intervjun om näthat/näthot mot unga politiker var att få unga att prata om det. Att man får folk att berätta om det näthat och näthot som han/hon utsetts för. Det är bara genom att få folk att våga berätta om att det sker som vi kan nå fram till en lösning på problemet. Mitt tips är att låta någon som du känner att läsa kommentarerna eller mailen. Ofta är det så att man själv inte kan se nyktert på de kommentarer som man får och därför är det bra om låter någon annan läsa kommentarerna.  


Jag tackar för min tid som ordförande för LUF Kalmar men är naturligtvis med och diskuterar om vad man ska göra för att nå en långsiktig plan för LUF Kalmar. Nu är det 4 år fram till nästa val (om det inte blir nyval) och då är det absolut dags att diskutera vad man vill göra för att göra verksamheten långsiktig och starkare vid nästa val. Kalmar län behöver fler unga liberaler som engagerar sig vid nästa val och folkpartiet behöver ha fler kandidater under 30 år vid nästa val. Var jag själv är om 4 år vet jag naturligtvis inte men det engagemang som har haft under 2014 har berikat mig som människa och som opinionsbildare. Min tid som distriktsordförande har varit mycket givande och jag redo att gå vidare med en annan roll inom politiken. Vilken roll eller hur den rollen ser ut är jag inte helt säker på men framförallt gör jag fler Youtube-videor nu bland annat. Vilken roll det blir är upp till mig, folkpartiet och tiden. Det är bara tiden som kan utvinna vad det blir. Men en sak är säker: Mitt politiska engagemang slutar inte här. 


Avslutningsvis vill jag säga att den bästa saken med att ha varit ordförande är alla människor som jag har träffat. Inom LUF, inom folkpartiet men också alla väljare under valrörelsen. - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


#lufswe #LUFKalmar #FarbrorBlå #Ettårsomordförande

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Måndag 7 okt 17:40

Vi diskuterar programmet Tjafs!, vilket vi troligtvis kommer att göra igen.     - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"    ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 31 aug 21:08

Jag hade med en debattartikel i dagens UT:     Den här helgen pågår för första gången Ulricehamn Pride. Det är föreläsningar kring hbtq-frågor. I dag, lördag, är det parad. Politiska partier och andra, både företag och myndigheter, deltar för att...

Av Torbjörn S. Brandhill - Söndag 25 aug 17:25

En frivilligcentral i Sundsvall kanske kan bli verklighet? Liberalerna i Sundsvall slår ett slag för vår debattartikel och för en frivilligcentral ska etableras i Sundsvall. Det vore mycket roligt. =)  Ni kan läsa deras svar på vår debattartikel hä...

Av Torbjörn S. Brandhill - Torsdag 15 aug 17:40

Nu har även Enköpings-posten publicerat debattartikeln/insändare om statligt stöd för frivilligcentraler:  https://www.eposten.se/asikt/staten-bor-ge-stod-till-frivilligcentraler-unt5382131.aspx Enköpings-posten, Östran, Ulricehamns tidning, Norrbo...

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 30 juli 13:34

Det går bra med debattartikeln/insändaren om statligt stöd för Frivilligcentraler. Nu har den publicerats i Ulricehamns tidningen, Östran, Upplands nyheter och nu Norrbottens kuriren:  https://www.kuriren.nu/opinion/ge-stod-at-frivilligcentraler-nm...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se