Farbror Blå * Brandhill

Alla inlägg under oktober 2015

Av Torbjörn S. Brandhill - 9 oktober 2015 22:11

Of course I will bet on the match Liechtenstein vs Sweden. My bet is: 

 


 

Liechtenstein vs Sweden 0-3

 

Here you can live stream the match: 

http://www.thefeed2all.eu/watch/377599/1/watch-liechtenstein-vs-sweden.html

 

 

 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

 

#fotboll #EMkval

Av Torbjörn S. Brandhill - 8 oktober 2015 21:46

Of course I will bet on the match Hungary vs Faroe Islands. My bet is: 

 


 

 

Hungary vs Faroe Islands 3-1

 

Here you can live stream the match: 

http://www.thefeed2all.eu/watch/377403/1/watch-hungary-vs-faroe-islands---uefa-euro-2016-qualifying.html



- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

 

#fotboll #EMkval

Av Torbjörn S. Brandhill - 8 oktober 2015 21:44

Of course I will bet on the match Ireland vs Germany. My bet is: 

 


 

 

Ireland vs Germany 0-3

 

Here you can live stream the match: 

http://www.thefeed2all.eu/watch/377401/1/watch-ireland-vs-germany---uefa-euro-2016-qualifying.html



- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

 

#fotboll #EMkval

Av Torbjörn S. Brandhill - 7 oktober 2015 13:46

Glastak, glastak och åter glastak.

Jag vet inte om det är media som är problemet eller om det är politikernas idéfattigdom som gör mig mest förvånad. Ulricehamns kommunalråd säger att glastak är en jättebra idé och något som kommunen verkligen behöver. Den prioriteringen får en att verkligen häpna. Ulricehamns kommun behöver konkreta mål som möter kommuninvånarnas vardag. Ett glastak är inte svaret på huruvida en familj vill flytta till Ulricehamn. Det är inte svaret på huruvida en ungdom vill komma tillbaka till Ulricehamn. Det ger en riktigt ”bra” rubrik i media, men har väldigt lite med kommuninvånarnas vardag att göra.

 

Det är ett bra företagsklimat, en skola med hög måluppfyllelse (där man har misslyckats i Ulricehamns kommun), en bra äldre omsorg, bra kommunikationer till Borås och Jönköping m.m Ulricehamn behöver flera satsningar inom dessa områden inte ett glastak som kommer att kosta kommunen varje år i form av uppvärmning. Jag undrar även hur det står till med brandrisken. Hur blir det om brandkåren behöver släcka något? Det är något som man behöver se över. Jag säger inte totalt nej till glastaket. Glastaket är inte det största problemet, det största problemet är kommunpolitikernas konsensuslinje och konflikträdsla. Kommunen har någon linje om att det inte ska ske en massa pajkastning. Det har däremot lett till att den kommunaladebatten i Ulricehamns kommun är helt död. Om man bortser från debatten om huruvida Sverigedemokraterna är nazister.

 

- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 7 oktober 2015 13:39

 

 

Jag älskar när jag kan lära folk en del om ny teknik. Visste ni att det finns smartteknik som gör att du kan lyssna på musik i flera rum i ditt hus och denna teknik är även kopplad till Spotify m.m Systemet gör att du kan spela en låt köket och en helt annan låt i sovrummet. Tekniken kallas för övrigt smart-telematik. Smart har naturligtvis att göra med våra smartskärmar och telematik är gränssnittet mellan IT och kommunikation. Varför är detta intressant att ha i sin vardag är en fråga som jag undrar? Ja, jag har två teorier om det. Den första är att smarttekniken kommer att utvecklas alltmer och den här tekniken kommer mer stor sannolikhet att appliceras inom fler användningsområden. Det kanske kan bli en säkerhetsgrej i framtiden till exempel och då har du som konsument redan delar av produkten. Du som konsument får det billigare för framtida utveckling med andra ord.

 

Framtidens hus kommer att bli mer och mer ”intelligenta” och det kommer att leda till att ljud-, ljus- och bildtekniken behöver hänga med. Idag är det musik i rummen som gäller, om ett halvår kan det variation av ljuset som kan kontrolleras av din smarttelefon till exempel. Det är en teknik som har kommit för att inte bara stanna utan också för att utvecklas i takt med våra vardagliga behov.

 

- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill ”Farbror Blå”

Av Torbjörn S. Brandhill - 6 oktober 2015 13:44

Sverigedemokraterna, Sverigedemokraterna och åter Sverigedemokraterna. I Ulricehamns tidningen handlar insändarna nästan uteslutande om Sverigedemokraterna. Några diskuterar flyktingfrågan, men de flesta diskuterar huruvida Sverigedemokraterna är rasister eller nazister. Jag trodde att vi hade lämnat den debatten. Jag skrev ett blogginlägg som var hatat inför valet 2010 med rubriken "Sverigedemokraterna är inte rasister". Det inlägget handlade inte om huruvida de är rasister utan om att man måste sluta sätta etiketten "rasist" på SD. Det gagnar inte debatten utan är bara ett ord som används för att tysta ner folk. När man säger att man inte ska använda dessa etiketter betyder inte det att man stödjer Sverigedemokraterna utan man tycker att man istället ska diskutera sakfrågan. Jag har problem med Sverigedemokaterna i form av assimileringsprincipen, deras märkliga tankar om svensk kultur m.m Det är två frågor som inte diskuteras särskilt ofta dessvärre.

 

I Almedalen var det en debatt om svensk kultur, där en folkpartist jämförde SD med nazisterna. Det var väldigt olyckligt och klantigt kan jag tycka. Etiketten "kommunist" på vänsterpartiet tycker jag inte heller är särskilt bra att använda. Etiketten är bra om du vill göra vänsterpartister upprörda, men du vinner inte över några vänsterpartister genom att skrika "kommunist". 

 

Det känns väldigt amerikanskt att skrika ut ord som kommunist, rasist, nazist, socialist m.m Jag vet inte varför vi har fått en inflation av det i Sverige. Oavsett orsak hoppas jag att det minskar och att folk diskuterar sakfrågor med SD istället för att hela tiden diskutera huruvida de är rasister eller nazister. Det gagnar inte någon. (Eller jo kanske SD) 

 

I Yougov:s mätning hade SD över 27 %. Det är dags att ta detta på allvar. 

 

- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

 

 

Fråga mig

100 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen lyfter civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och andra politiska frågor. Alla pengar går till att bygga upp bloggen och annat för att lyfta politiska frågor. Det kan gälla Ulricehamns kommun eller riksfrågor. 

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se