Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 18 december 2015

Farbror Blå frågar Inger Hilmansson (L)

Av Torbjörn S. Brandhill - 18 december 2015 13:11

          

 

Farbror Blå frågar ut Inger Hilmansson oppositionsråd i Kalmar kommun för Liberalerna. Hon aviserade att hon slutar som oppositionsråd i Kalmar kommun i vår: http://www.ostrasmaland.se/kalmar/hilmansson-slutar-som-oppositionsrad/ Men hon lämnar inte politiken vill jag noga understryka. 

 

 

1. Vad var det som fick dig att ta beslutet att sluta som oppositionsråd? - Jag har funderat på vad som är bäst för partiet och den som ska efterträda mig. Jag känner att vi nu har klarat av landsmöte och namnbyte och att det känns bra i partiet, även om vi måste växa mer. Men det finns just inget att spekulera om just nu. Hade det hänt något i partiet så kanske jag varit tvungen att vänta bara av den anledningen Jag har kommit fram till att jag inte ska ställa upp som första namn i nästa val och då vill jag ge min efterträdare chansen att bli känd. Jag finns ju också kvar i kommunfullmäktige. Sen blir vi ju troligen regionkommun med allt vad det innebär av direktval och tillväxtpolitik i regionen. Jag är lite sugen att satsa på det, men har nu lite tid på mig att fundera på det.

 

2. Vad gör ett oppositionsråd på dagarna när det inte är valrörelse? - Det är en hel del möten att bevaka. Jag beslutar i både arbetsutskottet till KS och i KS, personaldelegationen, kommunbolagets styrelse och KF. Jag är också med i Brottsförebyggande rådet, tillgänglighetsrådet och krisledningen som ingår för de som medverkar i arbetsutskottet. Som gruppledare har jag kontakt med de förtroendevalda och jag måste följa med vad som händer i de olika nämnderna i kommunen. Jag ska ju som gruppledare också följa lokalföreningens arbete och informera om viktiga frågor. Jag ska tillsammans med den politiske sekreteraren ordna gruppmöten och ev. föredragningar och lotsa frågorna fram till ett samlat beslut i KF. Jag ska också försöka tillsammans med de övriga partierna att arbeta i alliansen. 

 

3. Vad är du mest stolt över under din tid som oppositionsråd? - Kanske just det att vi alltid haft en god stämning i partiet och jag vet att jag lockat medlemmar . I politiken är många saker genomförda som vi egentligen fått avslag på i motioner. Några har kallat mig ”den sista fria rösten i Kalmar”, eftersom jag vägrat tiga om sådant som medborgarna ska ha reda på. Som framgår av media nu, så har jag varit oppositionen och jag är glad att Liberalerna har tagit den positionen här. Jag hoppas vi kan fortsätta den linjen. När stora delar av övriga liberala Sverige gick bakåt , fick vi fler röster och behöll våra mandat. Det är jag glad för.

 

4. Jag måste även fråga: Vad du tyckte om namnbytet? Då jag inte kunde ställa frågan personligen. - Jag tyckte egentligen att det var bättre att fokusera på innehållet i förnyelsen av politiken istället för att byta namn, men jag har alltid tyckt att vi ska använda Liberalerna i det ursprungliga namnet. Jag hade dock rösta Ja till namnbytet eftersom det var så framarbetat och jag ställer upp på namnbytet till 110 procent.

 

5. Vad tyckte du om några av de förslag som Liberalerna röstade igenom vid Landsmötet 2015? - Jag gillar att man tar position i kvinnofridfrågorna, där utvecklingen faktiskt går bakåt. Jag gillar också att vi tar tillbaka försvarsfrågan, där Allan Widman har ett starkt förtroende i många läger. Sen är det bra att man ska arbeta mer med tjänstemannaansvaret, det är en viktig demokratifråga. Skatteförslagen är bra och även att vi förespråkar mer marknad när det gäller arbete och bostad.


6. Avslutningsvis vill jag fråga om du har något tips till en som är ny som oppositionsråd? Alltid vara påläst och diskutera med din fullmäktigegrupp när du tvekar. Om du blir påhoppad ska du ge igen, helst på ett behärskat sätt, och komma ihåg att du är på rätt spår när inte motståndaren kan ge sakliga argument. Som gruppledare är du tränaren som ska hålla spelarna väl förberedda och på gott humör.


Inger Hilmansson lärde mig flera saker under den tid som jag var distriktsordförande för Liberala Ungdomsförbundet i Kalmar län. Hon visade sig orädd och hon lärde mig framförallt om när det är dags att sluta med något. Vad hon sade om det tänker jag hålla för mig själv tills det kommer fram en ung kille eller tjej och frågar vad jag tycker om det. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå 


#svpol #Kalmar #Liberalerna


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Onsdag 13 mars 22:13

  En intressant dragning och huruvida du ska äga dina personuppgifter.   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Måndag 11 mars 19:58

Mycket bra sagt av Mahsa. Näthat är min gamla fråga och det här tycker jag var en bra video av Mahsa om näthat. Varför kan inte folk säga sina dumma saker när de sitter framför tv:n och sen så är det bra?   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Far...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 16 feb 15:18

  Farbror Blå & Morbror Grön diskuterar/samtalar om dokumentären Gudrun Schyman - konsten att vara människa. Här kan ni se dokumentären: https://www.svtplay.se/video/19803080/gudrun-konsten-att-vara-manniska   - Hälsningar Torbjörn S. Brandh...

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 5 feb 00:15

Rikskonferensen vänder sig till dig som är frivillig- eller volontärsamordnare, politiker, chef eller styrelse/styrgrupp med ansvar för frivilligcentral/frivilligverksamhet.   Ett axplock ur programmet: Frivilliginsatser förändrar och förenar &nd...

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 november 2018 20:08

Farbror Blå och Morbror Grön Podden pratar om 10 problem med A Swedish Elephant.   Här kan ni se dokumentären: https://www.youtube.com/watch?v=xhf61   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"   Du kan även lyssna på Soundcloud:...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Är du för eller mot böneutrop?
 För
 Mot
 Vet ej

Det här är jag

   

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 24 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 395 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag pluggar internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. För tillfället är jag en erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggar jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu, men har inte tagit ut min fil.kand. i statsvetenskap ännu. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se