Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 25 april 2010

Feministiskt initiativ. Delad makt.

Av Torbjörn S. Brandhill - 25 april 2010 11:29

Hej först vill jag säga att jag har haft det lite mycket i skolan och därför har skrivandet blivit lite mindre men det ska åtgärdas snart. Jag hoppas på att jag kommer att får en videokamera snart, det blir mycket mer personligt och tydligare då. Då kommer jag lägga upp videos med mig då jag själv framför vad jag tycker och vad LUF, folkpartiet tycker etcetera. Det kommer gå mycket lättare och jag kommer att "skriva" inlägg mycket oftare. En Video och "imaginärverklig beredhetsblogg" kallar jag det för. =) Lite bakgrundsfakta: Feministiskt initiativ är det första feministiska partiet någonsin och det grundades år 2005 av Gudrun Schyman, Tiina Rosenberg, Monica Amante och Sofia Karlsson. I början var FI ganska klumpiga i sina uttalande då tänker jag främst på när en person sa att: "Män är djur". Idag är Gudrun Schyman och Stina Sundberg talespersoner för FI.


I en mätning av SCB (statisktiska centralbyrån) visar det att FI anses av folket som det partiet som är näst mest vänster på en skala mellan 1 till  10. 1 = vänster 10 = höger Feministiskt initiativ låg på 2.5 i den mätningen. I mätningen var det i denna ordningen (från vänster till höger) Vänsterpartiet 1.3, Feministiskt initiativ 2.5, Socialdemokraterna 3.6, Miljöpartiet 3.5, Junilistan 5.6, Centerpartiet 6.2, Folkpartiet 6.7, Kristdemokraterna 6.9 Nyd 7.6 (1994), Sverigedemokraterna 7.7, Moderaterna 8.4 (Det ska även tilläggas att mätningen var från 2006) Gudrun Schyman vet nog de flesta vem det är (när jag har en videokamera ska jag fråga runt på stan om vad folk tycker och tänker om de olika partiledarna) hon var förrut partiledare för Vänsterpartiet. Jag tänkte ta och strunta nu i början i den "feministiska delen" (Jag tänkte ta och nämna en punkt av FI i 7 olika avdelning så att man får ett vidare grepp om FI. Några politisak punkter som Feministiskt intiativ har: Hälsa och Sjukvård:


1. I alkholfrågan vill FI att staten fortfarande ska reglera, bestämma och kontrollera försäljningen av alkohol.


2. FI vill också att alla kommuner ska hålla koll med uppskattningar  hur mycket alkohol och drogpolicies kostar.


3. Denna punkten handlar också om alkoholpolitiken och den gör mig faktiskt väldigt upprörd eftersom jag tycker det är befängt att kvinnor och män ska särbehandlas.  Fi ska verka för att möjligheten för kvinnor att få bättre hjälp inom missbruksvården ökar. Till detta behövs avgiftningskliniker, behandlingar och boende som är avsedda endast för kvinnor. (Jag kan inte fatta hur man kan förespråka ett anti-stereotypa könsroller samtidigt som man tycker att kvinnor och män ska behandlas olika i vården av missbruk. Vården behöver absolut bli bättre men det tycker jag att män och kvinnor ska göra ihop. (På denna punkten tycker jag att FI borde absolut förklara sig) Jag tycker att stereotypa könsrolls förklaringen håller när man inte förespråkar den annars. =)


Här är en debatt med Gudrun Schyman FI och Susanne Haby M den handlar om EU:s likheter med USA. (I denna debatten håller jag helt med Gudrun Schyman, alltså i denna fråga går jag  mot Folkpartiet.  


r_p"> Utbildning 1. Fi ska verka för att förskola och fritidshem ska vara avgiftsfria. Barnomsorgsgarantin ska gälla till och med 12 års ålder. Fi ska verka för att ingen form av godkänd pedagogisk förskoleverksamhet eller skolbarnomsorg missgynnas ekonomiskt. Fi ska verka för obegränsad rätt till närvaro i förskolan för alla barn. 2.Fi ska verka för att integrera körkortsutbildningen i gymnasieutbildningen. Denna punkt gör mig lite konfunderad eftersom jag förstår inte om det är skolan eller familjen som finansierar körkortet. Jag tror även att detta skapar en diskriminering av de elever som har lågavlönade föräldrar. Jag tycker inte heller att man ska ha ett sådant krav på elever. Jag tycker inte att skolan ska lägga sig i en privat som ett kör kort är. Läs mer om FI på www.feministisktinitiativ.se  Själv är jag feminist men inte feministisk initiativare. (skulle väldigt gärna bli jämställdshets(talare) för folkpartiet =)

 
ANNONS
 
susanna55

susanna55

30 april 2010 23:18

Vad det gäller vården, tror jag att dom syftar på att all medicinsk kunskap är baserad på forskning på män. Det har visat sig att kvinnor inte får/har samma symptom vid samma diagnos t.ex Det gör att den medicinska behandlingen kan slå allvarligt fel eftersom hon med sin uppsättning av hormoner och kroppsvikt och annat kan reagera helt annorlunda på den. Det slarvas även med diagnostisering på kvinnor, man avfärdar allvarliga symptom bl.a, dels för att man inte förstått att dom är allvarliga, men det är också så, att man inte kostar på den kvinnliga patienten lika mycket kostsamma undersökningar. Sorgligt,,men tyvärr sant.

http://susanna55.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Torbjörn

1 maj 2010 01:18

Det stämmer rätt bra det förutom att det inte stämmer att all medicinsk kunskap är baserad på forskning på män. FI:s mål är att det ska skapas en mer individualiserad vård. de vill att alla ska kunna få adekvat vård som är har kunskap om att kön, etnicitet, klass kan påverka olika symtomer. Det som jag inte riktigt kan förstå är varför man ska starta ett eget "kvinnolasaret" till detta. Detta förstår inte jag, är deras mål med detta att kvinnansvård ska komma ikapp eller? Jag tycker inte om FI:s förslag om kvotering till bolagstyrelser men i grunden håller jag med dem. Du får gärna hjälpa till i min feministiska kampanj som jag har startat på min blogg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Onsdag 13 mars 22:13

  En intressant dragning och huruvida du ska äga dina personuppgifter.   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Måndag 11 mars 19:58

Mycket bra sagt av Mahsa. Näthat är min gamla fråga och det här tycker jag var en bra video av Mahsa om näthat. Varför kan inte folk säga sina dumma saker när de sitter framför tv:n och sen så är det bra?   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Far...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 16 feb 15:18

  Farbror Blå & Morbror Grön diskuterar/samtalar om dokumentären Gudrun Schyman - konsten att vara människa. Här kan ni se dokumentären: https://www.svtplay.se/video/19803080/gudrun-konsten-att-vara-manniska   - Hälsningar Torbjörn S. Brandh...

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 5 feb 00:15

Rikskonferensen vänder sig till dig som är frivillig- eller volontärsamordnare, politiker, chef eller styrelse/styrgrupp med ansvar för frivilligcentral/frivilligverksamhet.   Ett axplock ur programmet: Frivilliginsatser förändrar och förenar &nd...

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 november 2018 20:08

Farbror Blå och Morbror Grön Podden pratar om 10 problem med A Swedish Elephant.   Här kan ni se dokumentären: https://www.youtube.com/watch?v=xhf61   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"   Du kan även lyssna på Soundcloud:...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Är du för eller mot böneutrop?
 För
 Mot
 Vet ej

Det här är jag

   

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 24 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 395 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag pluggar internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. För tillfället är jag en erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggar jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu, men har inte tagit ut min fil.kand. i statsvetenskap ännu. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se