Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 15 april 2015

Brutna vallöften av S

Av Torbjörn S. Brandhill - 15 april 2015 13:30

Socialdemokraterna gör något historiskt i form av en massa brutna vallöften. Det är inte likt S att bryta mot en massa vallöften. Göran Perssons regeringar och Ingvar Carlssons regeringar hade fel i det mesta, men de höll åtminstone de flesta av sina vallöften. Här är några av de löften som S har svikit i och med vårbudgeten: 


 Det är dags att låta DÖ dö. Det är inte värdigt Sverige med en sådan här regering. Personuppsättningen, arbetet de senaste månaderna, nyvalsproblemen och nu den här budgeten. Det kan inte kallas något annat än en pinsamhet. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 


#vårbudget #svpol #lufswe 

 
ANNONS
 
Inge Vinge

Inge Vinge

15 april 2015 14:50

Den förra regeringen ärvde drygt 60 miljarder 2006 och de pengarna rann snabbt mellan fingrarna på Anders Borg. Tänk om den nya regeringen haft samma möjligheter...

Att politiker ändrar sig har nog aldrig hänt förut...eller? Jan Björklund är väl den värsta vindflöjel man skådat genom alla tider sedan Barna Hedenhös tid på ett ungefär...

http://anslagstavlan.bloggplatsen.se

Torbjörn S. Brandhill

15 april 2015 15:04

Tänk om den här regeringen hade varit tvungna att hantera den ekonomiska krisen. Den förra regeringen fick hantera en oerhört svår situation. Att framställa det som om det är konstigt med det överskott som fanns tidigare eller det underskott som blev sen bevittnar att man har glömt sen ekonomiska krisen. Hur är set möjligt? Jo, för att den förra regeringen hanterade krisen mycket väl. Alliansen har hållit majoriteten av sina löften och Göran Persson regerade under en högkonjunktur som höll i sig längre än vad alla experter trodde. Varför tycker du att Jan Björklund är det?

 
Ingen bild

Inge Vinge

15 april 2015 15:47

Tar vi försvaret och Gotlandsfrågan så har han till och med gått i opposition mot sig själv.

Vad Göran Person beträffar, så fick han börja med att städa upp efter Bildt när han tokförsvarade den svenska kronan på nittiotalet.

Bidrag till hamburgare, putsning av kristallkronor, inhyrda bartenders...är inte mycket till satsningar för framtiden.

Det är lätt att regera om man är i majoritet, så var det de första fyra åren för Alliansen...och sedan stöd av Sverigedemokraterna.

Det har under åtta år skett en gigantisk omfördelning av resurser från de som inget har, till de som redan har det gott ställt. Anders Borg slängde ut 500 000 människor ur A kassan och till vilken nytta? Pensionärerna betalar högre skatt än andra, ett jävla tilltag om jag uttrycker mig milt.

Så du tror att Löfven med rötterna i arbetsliv och näringsliv skulle hanterat krisen sämre? Det är nästan ett skämt att en, ursäkta, "fjortis" som Anne Lööf var näringsminister med den ringa, för att inte säga obetydliga arbetslivserfarenhet hon hade.

Vi har en ojämlik sjukvård där cancersjuka inte får samma möjligheter i hela landet. Sverige skriker efter bostäder och det Alliansen presterade var en friggebod. Skolan saknar pengar och det är ett jäkla gnäll över att vi ska betala skatt...och som vanligt är de de som redan har det bäst som gnäller mest.

Nä jag är inte det minsta imponerad av det Alliansen presterat. De Borg och Reinfelt gjort hade de flesta av oss kunnat tänka ut med den kroppsdel som sitter under midjan och alltid är vänd bakåt...
Torbjörn S. Brandhill

16 april 2015 17:35

Ja, det märks att du har en väldigt cynisk bild av hur situationen har varit under den ekonomiska krisen, du missar att resurserna till skolan har ökat m.m Stefan Löfven har visat sig helt oduglig som statsminister och han skulle definitivt inte skött krisen bättre. Han har ingen jobbpolitik utan det är klassisk sossepolitik genom att man höjer bidragsystem och kostnader för företagen. Vad är jobbpolitiken? Var är politiken som ska göra det lönsamare för företagen? Sen ser man vad ett samarbete med Mp ställer till med Om S hade fått bestämma hade vi haft ett ägandeskap i SAAB på halsen, vilket hade kostat miljarder.

Alliansen har gjort ett bra jobb, trots den ekonomiska krisen. Den nuvarande regeringen presterar väldigt mycket käbbel utan verklig grund. En politik som bara bygger på en massa retorik och gamla idéer samt lagförslag som inte ens är möjliga att genomföra. Vallöften betyder inte om man inte omsätter de i konkret politik.

Sen är det intressant att du tycker att erfarenhet från en viss sektor skulle avgöra huruvida man är lämplig per automatik. Det kan göra skillnad, men det behöver inte göra det. Mona Sahlin hade aldrig blivit partiledare om man ska använda det synsättet. (Nu är det en stor skillnad mellan att förhandla som politiker och att förhandla inom näringslivet)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Onsdag 13 mars 22:13

  En intressant dragning och huruvida du ska äga dina personuppgifter.   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Måndag 11 mars 19:58

Mycket bra sagt av Mahsa. Näthat är min gamla fråga och det här tycker jag var en bra video av Mahsa om näthat. Varför kan inte folk säga sina dumma saker när de sitter framför tv:n och sen så är det bra?   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Far...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 16 feb 15:18

  Farbror Blå & Morbror Grön diskuterar/samtalar om dokumentären Gudrun Schyman - konsten att vara människa. Här kan ni se dokumentären: https://www.svtplay.se/video/19803080/gudrun-konsten-att-vara-manniska   - Hälsningar Torbjörn S. Brandh...

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 5 feb 00:15

Rikskonferensen vänder sig till dig som är frivillig- eller volontärsamordnare, politiker, chef eller styrelse/styrgrupp med ansvar för frivilligcentral/frivilligverksamhet.   Ett axplock ur programmet: Frivilliginsatser förändrar och förenar &nd...

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 november 2018 20:08

Farbror Blå och Morbror Grön Podden pratar om 10 problem med A Swedish Elephant.   Här kan ni se dokumentären: https://www.youtube.com/watch?v=xhf61   - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"   Du kan även lyssna på Soundcloud:...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Är du för eller mot böneutrop?
 För
 Mot
 Vet ej

Det här är jag

   

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 24 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 395 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag pluggar internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. För tillfället är jag en erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggar jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu, men har inte tagit ut min fil.kand. i statsvetenskap ännu. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se