Farbror Blå * Brandhill

Direktlänk till inlägg 27 februari 2016

Melodifestivalen 2016 deltävling 4

Av Torbjörn S. Brandhill - 27 februari 2016 21:58

Mina betyg av låtarna i deltävling 4: 

 

1. Eclipse - Runaways - Ett ganska oengagerat rockband med taskig sång sjunger en väldigt grå och trist låt. Om sångaren vore bättre hade det kanske kunnat bli en svag trea men just nu var det bara en etta. 1 poäng (1 point) 

 

2. Dolly Style - Rollercoaster - Dolly Style hade kanske kunnat få en tvåa om de stylade om sig och gjorde ett mer seriöst framträdande. Låten i sig är bättre än Hello Hi och de nya medlemmarna sjunger bättre. Framträdandet och hela arrangemanget är alldeles för töntigt dock. 1 poäng (1 point)

 

3. Martin Stenmark - Du tar mig tillbaka - En sång för alla dem som aldrig hittat nån... Oj, förlåt mig jag helt plötsligt en märklig Mauro Scooco smak i munnen eller en smak av 60-talet som bara vill tvätta bort. Martin Stenmark är inte någon särskilt märkvärdig sångare och att då ställa upp med en ballad där allt bygger på sången är inte särskilt smart. 0 poäng (0 points)

 

4. Linda Bengtzing - Killer Girl - Linda ställer upp med sin sämsta låt hittills och hon fick en välförtjänt sista plats. En solklar nolla. Jag inget positivt att säga om Lindas bidrag tyvärr. 0 poäng (0 points)

 

5. Frans - If I Were Sorry - En positiv överraskning i tävlingen. Tänk att Zlatan-Frans kunde slå till med något som faktiskt är ganska trevligt att lyssna på. Hans sångröst räcker inte till i refrängen och framträdandet är lite väl minimalistiskt för en stor arena. Den klart bästa låten i deltävling 4 och en finalplats var han väl värd. 3 poäng (3 points)

 

6. Panetoz - Håll om mig hårt - Panetoz gör en typisk Panetoz låt där man kastas in i ett tåg som kör i 130 och det är gasen i botten som gäller ända tills bidragets tre minuter är över. Ett ganska jobbigt och hetsigt bidrag med ett något jobbigt scenframträdande. Bidraget påverkar en ändå och det finns en viss go känsla i låten. Jag kan inte riktigt ta till mig texten eller deras hetsiga framträdande och därför blir det en tvåa. 2 poäng (2 points)

 

7. Molly Sanden - Youniverse - Molly hade en lätt resa till finalen via den här deltävlingen trots sin ganska svaga låt. Låten är en Euphoria/Amazing-kopia, hennes scenlkläder var helt obegripliga och låten lyfter aldrig riktigt. Likheterna med Euphoria i vissa delar av låten är skrämmande. Jag undrar om det är Danny som fortfarande har men av Loreens kross av Amazing. Molly sjunger rätt bra, men det hjälper inte tyvärr. En självklar finalplats, men i finalen blir det nog max en femteplats igen. 2 poäng (2 points)

 

Deltävling 4 var den klart sämsta deltävlingen. 

 

 

- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

 

#melfest #meldifestivalen2016 #melodifestivalen 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torbjörn S. Brandhill - Måndag 7 okt 17:40

Vi diskuterar programmet Tjafs!, vilket vi troligtvis kommer att göra igen.     - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"    ...

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 31 aug 21:08

Jag hade med en debattartikel i dagens UT:     Den här helgen pågår för första gången Ulricehamn Pride. Det är föreläsningar kring hbtq-frågor. I dag, lördag, är det parad. Politiska partier och andra, både företag och myndigheter, deltar för att...

Av Torbjörn S. Brandhill - Söndag 25 aug 17:25

En frivilligcentral i Sundsvall kanske kan bli verklighet? Liberalerna i Sundsvall slår ett slag för vår debattartikel och för en frivilligcentral ska etableras i Sundsvall. Det vore mycket roligt. =)  Ni kan läsa deras svar på vår debattartikel hä...

Av Torbjörn S. Brandhill - Torsdag 15 aug 17:40

Nu har även Enköpings-posten publicerat debattartikeln/insändare om statligt stöd för frivilligcentraler:  https://www.eposten.se/asikt/staten-bor-ge-stod-till-frivilligcentraler-unt5382131.aspx Enköpings-posten, Östran, Ulricehamns tidning, Norrbo...

Av Torbjörn S. Brandhill - Tisdag 30 juli 13:34

Det går bra med debattartikeln/insändaren om statligt stöd för Frivilligcentraler. Nu har den publicerats i Ulricehamns tidningen, Östran, Upplands nyheter och nu Norrbottens kuriren:  https://www.kuriren.nu/opinion/ge-stod-at-frivilligcentraler-nm...

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se