Farbror Blå * Brandhill

Senaste inläggen

Av Torbjörn S. Brandhill - 22 mars 2017 21:37

Farbror Blå deltog i måndagens "Vem vet mest?". Här kan du se det gick: 

http://www.svtplay.se/video/12915116/vem-vet-mest/vem-vet-mest-sasong-18-avsnitt-51?info=visa&tab=senaste


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå3 

ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 20 februari 2017 13:47


Farbror Blå och Morbror Grön diskuterar Batras/moderaternas flört med Jimmie Åkesson/Sverigedemokraterna. Eller vad var det för något som hände egentligen? Två statsvetare diskuterar Moderaternas flört med Sverigedemokraterna. Vi hade för övrigt lite ljudproblem när vi spelade in via skype. Danskt Folkeparti har aldrig suttit i regeringen i Danmark för övrigt utan menade att man varit stödparti och i valet 2011 bakande man. Man ökade även väldigt lite efter att man blev stödparti 2001.


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 13 februari 2017 22:27


Jan Björklund om Birgitta Ohlsson. Jag hoppas att också att hon fortsätter. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"
 

Av Torbjörn S. Brandhill - 13 februari 2017 22:25Jan Björklund talar om integrationspolitiken och migrationspolitiken. Ett kort klipp som jag spelade in samtidigt som jag lyssnade på Jan Björklunds tal under en konferens. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"
Av Torbjörn S. Brandhill - 11 februari 2017 12:30

Imorgon ska jag och Morbror Grön spela in en ny video. Det kommer att handla om Ebba Busch Thor och ja fenomenet att politiker är med i olika nöjesprogram. Är det bra? Är det dåligt? Vad tänker/tycker vi om det? Det finns både vinster och förluster med att ställe upp i ett nöjesprogram som politiker. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 januari 2017 21:00

Conchita Wurst intervju och som vanligt är de bästa programmen och intervjuerna med Conchita på tyska. Alltid trevligt med tyska. En intervju om hur livet har förändrats sedan vinsten och vad han har för reflektioner över segern. Intressant att han var vansinnigt nervös till exempel och att han numera inte vill använda lika mycket smink. Han berättar även att Conchita har spelat lite ut sin roll i hans liv. Han menar på att Conchita hade så väldigt mycket att göra de första två åren efter segern, vilket gjorde att han behövde ändra på det något sen. Det är skönt att inte behöva vara lika mycket sminkad till exempel. Han menar på att jag måste utvecklas. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


Av Torbjörn S. Brandhill - 29 januari 2017 14:55

Vad tycker du om denna? Jag måste säga att jag tycker att detta är helt ointressant i Eurovision. Det är bara en clublåt med drag och ganska tråkig drag. Intressant att Israel gav 10 poäng till denna i alla fall. Finns inte särskilt mycket att säga om det här bidraget. Dragshow med lite clubwibe tillsammans med rätt dålig sång. Den är värd sin 9:e plats av 10. Vad jag tycker om Finlands bidrag till årets Eurovision Song Contest kommer jag att vänta med. 


Samtidigt så fastnar låten och jag gillar den verkligen. Det vore rätt kul om Finland hade skickat det här i alla fall. Mycket roligare än det bidrag som de faktiskt skickade. Frågan är vad som är viktigast i Eurovision. Jag tänker mig att skicka något bra, intressant eller något som verkligen sticker ut. Lyckas man med alla tre har man åtminstone en topp-tio placering. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 


Av Torbjörn S. Brandhill - 28 januari 2017 13:56

Att ha en psykisk sjukdom är något som man har och huruvida det är normalt eller inte är inget som bör vara intressant säger Ann Heberlein i sin föreläsning. Hon skrev sin bok "Jag vill inte dö jag vill bara inte leva" under tre månader då hon mådde mycket dåligt och hon tacklade frågan "Är livet värt att leva?" Boken handlar inte om att beskriva ett sjukdomstillstånd utan om att lyfta frågor om meningen med livet.  Jag tycker att detta är en föreläsning som du ska titta på och jag har själv funderat en del över bipolär sjukdom iochmed serien Skam. Det är inte något som man förklarar särskilt ingående i Skam men det finns med och man ger ändå en viss bild av det. Ann Heberlein nämner framförallt en väldigt intressant sak och det är det här med att inte bli kallad att man är bipolär. Man säger aldrig att man är cancer, man säger inte att man är lungsot eller att man är en sjukdom som angriper rent fysiskt. Men det händer ganska ofta att man säger att en person är sin sjukdom när det gäller psykiska sjukdomar. Det som Ann Heberlein säger om att en människa inte bara är en sak och att det inte går att plocka ut en sak hos en person som identifikation över hur/vem han/hon är så sant. Som människa rymmer du flera olika typer av minoriteter. Jag ska göra en lista sen på olika typer av minoriteter som jag rymmer och då bör det nämnas att det inte bara är minoriteter som ryms hos oss. 


 Kolla gärna på föreläsningen, Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Är du för eller mot böneutrop?
 För
 Mot
 Vet ej

Det här är jag

   

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 24 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 395 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag pluggar internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. För tillfället är jag en erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggar jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu, men har inte tagit ut min fil.kand. i statsvetenskap ännu. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se