Farbror Blå * Brandhill

Senaste inläggen

Av Torbjörn S. Brandhill - 30 juni 2019 12:03

Om någon har missat det har Liberalerna valt Nyamko Sabuni till ny partiledare. Jag hoppades på henne, hon var min kandidat i valet. Detta kommer att bli mycket intressant och bra. Bilden är från när jag träffade henne i Göteborg innan hon hade bestämt sig för att
kandidera. En annan sak som är intressant är att det verkligen är ett historiskt val. En afrosvensk kvinna har blivit partiledare för ett riksdagsparti. Det finns även flera andra saker med Nyamko som gör henne unik. Jag önskar henne lycka till och om du läser detta se till att bli medlem i Liberalerna och var med i förnyelsen.

- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill ?Farbror Blå?

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 juni 2019 14:29

Vad är en frivilligcentral? Det är den vanligaste frågan som jag får svara på när jag berättar att jag är vice förbundsordförande för Riksförbundet Sveriges Frivilligcentraler. Här på Wikipedia kan ni läsa om vad en frivilligcentral är och vad förbundet är: 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Frivilligcentral  och 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Riksf%C3%B6rbundet_Sveriges_Frivilligcentraler


Just nu försöker jag få media att intressera sig för frågorna och fortsätter även med att få Liberalerna att förstå vikten av att driva frågor om frivilligt socialt arbete. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" Av Torbjörn S. Brandhill - 13 mars 2019 22:13


En intressant dragning och huruvida du ska äga dina personuppgifter.


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 11 mars 2019 19:58

Mycket bra sagt av Mahsa. Näthat är min gamla fråga och det här tycker jag var en bra video av Mahsa om näthat. Varför kan inte folk säga sina dumma saker när de sitter framför tv:n och sen så är det bra?


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


Av Torbjörn S. Brandhill - 16 februari 2019 15:18


Farbror Blå & Morbror Grön diskuterar/samtalar om dokumentären Gudrun Schyman - konsten att vara människa. Här kan ni se dokumentären: https://www.svtplay.se/video/19803080/gudrun-konsten-att-vara-manniska


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 5 februari 2019 00:15

Rikskonferensen vänder sig till dig som är frivillig- eller volontärsamordnare, politiker, chef eller styrelse/styrgrupp med ansvar för frivilligcentral/frivilligverksamhet.


Ett axplock ur programmet: Frivilliginsatser förändrar och förenar – engagerade personer runt om i landet delar med sig av sina erfarenheter när det gäller frivilliguppdrag.


Vad motiverar till frivilligt engagemang? Johan von Essen, docent, Ersta Sköndal Bräcke Högskola ger oss glimtar från den pågående befolkningsstudien och anknyter till forskning om motiv och mening med frivilligengagemang.


Går det att leva ett rikt liv utan pengar? Vanja Persson, journalist, lever med sjukdomen ME och har uppmärksammats i media med anledning av sin egen erfarenhet av att få livskvalité trots sjukdom och motgångar. Utifrån perspektivet att Frivilligcentraler/verksamheter coachar människor som fallit mellan stolarna – fokuserar vi på: Hur hittas smarta lösningar så livet kan förändras? Möjlighet finns att köpa Vanjas bok ”Krisboken – nyckeln till att överleva trots urusel ekonomi” under konferensen.


Med starka rötter – klarar Du förändringens vindar! Signe Isaksson, sakkunnig och tidigare drivande av uppbyggandet av frivilligcentralerna i Sverige. Signe delar med sig av sin erfarenhet om Frivilligcentralernas gränslösa möjlighet att förändra och förena människor och verksamheter.


Ligger du i startgroparna? Anmäl ditt intresse av att under konferensen få en inblick i grunderna för hur du kommer igång med din verksamhet/frivilligcentral. Vi lanserar även begreppet ”Idébörsen”. Mer information får du under konferensen.


En presentation av MUCF - Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor, före detta Ungdomsstyrelsen, Generaldirektör Lena Nyberg, som bland annat arbetar med fördelning av pengar till Civila Samhället. Efteråt har du möjlighet att ställa frågor. Passa på att utnyttja detta tillfälle och förbered frågor innan!


Arrangörer är: Frivilligsamordnarnas Förbund & Riksförbundet Sveriges Frivilligcentraler i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan


Tid: Tisdag 2/4, kl 09:00 – Onsdag 3/4, kl 16:00 Plats: Utsikten konferens, Rehnsgatan 20, Stockholm, T-bana: Rådmansgatan, Handelshögskolan


Här kan du anmäla dig till Rikskonferensen: 

https://www.sv.se/avdelningar/sv-stockholms-lan/kurser/rikskonferensen-2019---sveriges-frivilligcentraler-och-frivilligsamordnarna-154172/?fbclid=IwAR0Ijq5lhyWvt5lWhNRlWi4IxRNjT3RmHS6jfc_gN7YN807rf-4Ary91VVo


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 november 2018 20:08

Farbror Blå och Morbror Grön Podden pratar om 10 problem med A Swedish Elephant.


Här kan ni se dokumentären: https://www.youtube.com/watch?v=xhf61


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


Du kan även lyssna på Soundcloud:

Av Torbjörn S. Brandhill - 20 oktober 2018 17:16


Farbror Blå och Morbror Grön Podden pratar om och diskuterar #Metoo.


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


#Metoo #FarbrorBlå #podcast #podden #MorbrorGrön

Fråga mig

100 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen lyfter civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och andra politiska frågor. Alla pengar går till att bygga upp bloggen och annat för att lyfta politiska frågor. Det kan gälla Ulricehamns kommun eller riksfrågor. 

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se