Farbror Blå * Brandhill

Senaste inläggen

Av Torbjörn S. Brandhill - 4 mars 2020 22:23

Ulricehamns tidning granskar MSB i Ulricehamns kommun. Jag är ersättare i miljö och byggnadsnämnden och ersättare i kommunfullmäktige ska jag först nämna. Första delen i granskningen handlade om arbetsmiljön, den andra delen handlade om stadsarkitekten och den tredje delen kommer imorgon om Företagarna i Ulricehamns kommun. Det borde komma en fjärde del med temat "politikerna". Det jag menar med "politikerna" är kommunstyrelsens ordförande och resten av våra kommunalråd i Ulricehamn. Jag avvaktar med att kommentera detta mer än med kommentaren: Jag anser att kommunen ska ta detta på allvar och jag vill verkligen hylla alla som lyft problemen. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 
Av Torbjörn S. Brandhill - 28 februari 2020 14:26

Min motion om att införa allmänhetens frågestund lades fram under gårdagens kommunfullmäktige. Får hoppas att det blir någonting av det. Här kan ni läsa motionen: https://www.ulricehamn.se/innehall/2020/02/Motioner-och-medorgarf%C3%B6rslag-KF-20200227.pdf


Med vänliga hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


Av Torbjörn S. Brandhill - 26 februari 2020 23:20

Det här en rätt så underhållande artikel. Den ena personen ser inga problem alls och den andra ser bara problem: https://tidningensyre.se/2018/nummer-255/jag-angrar-att-jag-blev-partiledare/ Vad gav den här artikeln egentligen? Vivianne Franzén var den delen av nydemokrati som verkligen var vidrig. Det som nydemokrati gjorde var historiskt och kommer att förbli historiskt. Det hade varit intressant att höra mer om den delen. Att partiet blev av med alla sina mandat efter bara 3 år var även det historiskt om man bortser från miljöpartiet 1991. Det tar tid med politik. Miljöpartiet kom inte in första gången, inte andra gången, kom in tredje gången, åkte ut fjärde gången och sen efter femte gången så har de suttit där. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill

Av Torbjörn S. Brandhill - 13 februari 2020 17:04


Jag tror att det här kommer att bli väldigt bra för förbundet och för frivilligfrågor i Sverige. 2020 kommer att bli ett spännande år. - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 8 februari 2020 12:25

Jag var på Afterwork med Nyamko Sabuni i Borås i onsdags. Det var mycket trevligt. Nyamko är en jordnära och trevlig person. Jag pratade med henne om frivilligt socialt arbete, Frivilligcentraler och det kommunala aktivitetsansvaret. Liberalerna ska vara det ledande partiet för frivilligt socialt arbete och för civilsamhället. Liberalerna ska vara det självklara valet för föreningslivet. På senaste landsmötet var det inte någon prioriterad fråga. Det märks att partiet måste steppa upp när det gäller civilsamhället. Nyamko hade besökt Norrby och Tingsrätten i Borås med anledning av Norrbyrapporten. Nyamko minglade runt bland alla vilket var ett mycket bra upplägg. 


 


Här kan ni höra Nyamko Sabuni kommentera Norrby-rapporten: 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 5 februari 2020 23:28


Nyamko Sabuni intervjuas av Malou i Efter Tio. - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill

Av Torbjörn S. Brandhill - 12 januari 2020 15:01

Varför prioriterar inte politiker frivilligfrågor? Jag förstår inte detta. Frivilligfrågor och att få in fler frivilliginsatser vore den bästa förstärkningen för våra kommuner och regioner. Volontärer för att inte behöva dö ensam till exempel, att få in fler vuxna i skolan är ett annat område som vore bra. Ensamheten hos äldre är naturligtvis en viktig fråga där volontärer gör skillnad men det finns som sagt fler områden. Jag är helt övertygad om att framtiden kommer att handla om att det offentliga släpper kontrollen och börjar arbeta mer governance,nätverksbaserat där man i samverkan med civilsamhället lyckas bli starkare. En del kommuner har kommit väldigt långt som till exempel Göteborg, Norrköping, Åmål m.m På bloggen tänker jag lyfta fram positiva exempel på Frivilligcentraler som verkligen imponerar. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 11 januari 2020 14:59

2020 ska bli ett spännande år inom politiken. I år är det dags för Nyamko Sabuni att leverera. Vad är det där nya som hon ska komma med? Är det nya att hon ska förvalta januariavtalet? Ja, isåfall hade Liberalerna lika gärna kunnat välja Ullenhag som partiledare. Jag var emot januariavtalet redan då och jag är fortfarande emot avtalet. Jag hoppas att partiet inser problemet detta innan det är försent. Är det ett viktigt år inom politiken generellt? Nej, inte särskilt. Visst, Usa kommer att ha presidentval men inom svensk politik kommer nog att vara ganska dött i år. Partierna har under 2020 möjlighet att fokusera internt och verkligen försöka göra ett utvecklingsarbete.


I Ulricehamn kommun är det också riktigt spännande. Ska Nya Ulricehamn äntligen kunna leverera? Jag har svårt att tro det då partiet hittills har varit helt osynliga. Nya Ulricehamn är inte längre ett oppositionsparti utan makten sög upp partiet snabbare än snarast. På partiets hemsida har Nya Ulricehamns blogg bara uppdateras en gång sedan valet 2018. Partiets hemsida verkar mer eller mindre helt död. Det är märkligt med tanke på att de har så många fler politiska uppdrag och borde verkligen kunna vara aktiva. 2020 är året då det kommer att börja hända saker i Ulricehamns kommun. Det senaste året verkar nästan ha varit en transportsträcka. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Fråga mig

100 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen lyfter civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och andra politiska frågor. Alla pengar går till att bygga upp bloggen och annat för att lyfta politiska frågor. Det kan gälla Ulricehamns kommun eller riksfrågor. 

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se