Farbror Blå * Brandhill

Senaste inläggen

Av Torbjörn S. Brandhill - 22 december 2019 00:24

Talade för första gången i kommunfullmäktige i torsdags: 

https://www.facebook.com/liberalerna.se/videos/1177324535994421/?t=1


Min första motion har nu blivit antagen i kommunen. Fantastiskt roligt. Det visar att det går att påverka som enskild person. Det är det första konkreta som jag har lyckats med politiskt och det är ganska många år sedan som jag började engagera mig i politiken.


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 20 november 2019 21:43

Här är en av mina senaste dikter: 


Texten som


Texten som bär

Texten som svär

Orden som ger

Orden som hörs

Skriften som blir

Skriften som ges

Pappret som mall

Pappret som klenod

Listan som mål

Listan som krav

Lappen som svar

Lappen som stress

Notan som kvitto

Notan som försvar


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 17 november 2019 15:42

I mitt förra inlägg kunde ni läsa min insändare i tidningen NU. Jag hade skrivit två motioner om Frivilligcentraler inför Liberalernas landsmöte men deras svar var ingenting. De vill helt enkelt inte. Partiet vill enbart ge beröm men inte göra någonting i frågan. Själv kunde jag tyvärr inte vara på plats så att jag skrev istället en insändare i tidningen NU men det var bevisligen fullständigt meningslöst. På grund av att jag inte var på plats var det ingen som yrkade för motionen och ingen talade för motionen. Det är sorgligt att det är så. Jag antar att jag får driva frågan mot andra partier istället. Nu har partiet haft chansen två gånger. Jag tror inte att jag lägger en motion ännu en gång 2021. Men ja man får aldrig ge sig även om partier kan verka helt omöjliga att påverka. Det är inte genom motioner som man påverkar ett parti men det kanske får en del andra att tänka till. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 15 november 2019 15:48

Jag fick med min insändare i tidningen NU. =) Tyvärr kan jag inte själv vara på plats i Västerås under Liberalernas landsmöte. Men motionen kommer att behandlas på söndag.


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


 

Av Torbjörn S. Brandhill - 15 november 2019 15:24


I den här intervjun berättar Lena Dahlbäck om arbetet och verksamheten på Frivilligcentralen Pärlan i Göteborg.

 


Radioinslag om Frivilligcentralen Pärlan och Frivilligcentralen Knuten: - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 15 november 2019 15:19


Verksamhetsansvarig berättar om Frivilligcentralen i Umeå.


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 6 november 2019 13:36

Debattartikel i Provinstidningen om Frivilligcentralen Samverket i Åmål. En riktig förebild när det gäller frivilligt socialt arbete. Åmål har verkligen en unik modell. Mitt namn är felstavat, skriver det så slipper ni uppröras över det. 😉😊 Får hoppas att Åmåls kommun tar ett annat beslut. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


 

Av Torbjörn S. Brandhill - 31 oktober 2019 19:39

Morbror Grön rasar mot Gevalia. Företag som vinstmaximerar på ett sätt som inte är okej. Här kan ni läsa mer om att kaffepaketen krymper: https://www.expressen.se/nyheter/kaffepaketen-krymper-tusentals-arga-konsumenter/


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 


Fråga mig

100 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen lyfter civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och andra politiska frågor. Alla pengar går till att bygga upp bloggen och annat för att lyfta politiska frågor. Det kan gälla Ulricehamns kommun eller riksfrågor. 

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se