Farbror Blå * Brandhill

Senaste inläggen

Av Torbjörn S. Brandhill - 16 februari 2019 15:18


Farbror Blå & Morbror Grön diskuterar/samtalar om dokumentären Gudrun Schyman - konsten att vara människa. Här kan ni se dokumentären: https://www.svtplay.se/video/19803080/gudrun-konsten-att-vara-manniska


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 5 februari 2019 00:15

Rikskonferensen vänder sig till dig som är frivillig- eller volontärsamordnare, politiker, chef eller styrelse/styrgrupp med ansvar för frivilligcentral/frivilligverksamhet.


Ett axplock ur programmet: Frivilliginsatser förändrar och förenar – engagerade personer runt om i landet delar med sig av sina erfarenheter när det gäller frivilliguppdrag.


Vad motiverar till frivilligt engagemang? Johan von Essen, docent, Ersta Sköndal Bräcke Högskola ger oss glimtar från den pågående befolkningsstudien och anknyter till forskning om motiv och mening med frivilligengagemang.


Går det att leva ett rikt liv utan pengar? Vanja Persson, journalist, lever med sjukdomen ME och har uppmärksammats i media med anledning av sin egen erfarenhet av att få livskvalité trots sjukdom och motgångar. Utifrån perspektivet att Frivilligcentraler/verksamheter coachar människor som fallit mellan stolarna – fokuserar vi på: Hur hittas smarta lösningar så livet kan förändras? Möjlighet finns att köpa Vanjas bok ”Krisboken – nyckeln till att överleva trots urusel ekonomi” under konferensen.


Med starka rötter – klarar Du förändringens vindar! Signe Isaksson, sakkunnig och tidigare drivande av uppbyggandet av frivilligcentralerna i Sverige. Signe delar med sig av sin erfarenhet om Frivilligcentralernas gränslösa möjlighet att förändra och förena människor och verksamheter.


Ligger du i startgroparna? Anmäl ditt intresse av att under konferensen få en inblick i grunderna för hur du kommer igång med din verksamhet/frivilligcentral. Vi lanserar även begreppet ”Idébörsen”. Mer information får du under konferensen.


En presentation av MUCF - Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor, före detta Ungdomsstyrelsen, Generaldirektör Lena Nyberg, som bland annat arbetar med fördelning av pengar till Civila Samhället. Efteråt har du möjlighet att ställa frågor. Passa på att utnyttja detta tillfälle och förbered frågor innan!


Arrangörer är: Frivilligsamordnarnas Förbund & Riksförbundet Sveriges Frivilligcentraler i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan


Tid: Tisdag 2/4, kl 09:00 – Onsdag 3/4, kl 16:00 Plats: Utsikten konferens, Rehnsgatan 20, Stockholm, T-bana: Rådmansgatan, Handelshögskolan


Här kan du anmäla dig till Rikskonferensen: 

https://www.sv.se/avdelningar/sv-stockholms-lan/kurser/rikskonferensen-2019---sveriges-frivilligcentraler-och-frivilligsamordnarna-154172/?fbclid=IwAR0Ijq5lhyWvt5lWhNRlWi4IxRNjT3RmHS6jfc_gN7YN807rf-4Ary91VVo


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 november 2018 20:08

Farbror Blå och Morbror Grön Podden pratar om 10 problem med A Swedish Elephant.


Här kan ni se dokumentären: https://www.youtube.com/watch?v=xhf61


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


Du kan även lyssna på Soundcloud:

Av Torbjörn S. Brandhill - 20 oktober 2018 17:16


Farbror Blå och Morbror Grön Podden pratar om och diskuterar #Metoo.


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


#Metoo #FarbrorBlå #podcast #podden #MorbrorGrön

Av Torbjörn S. Brandhill - 30 september 2018 12:21


Farbror Blå och Morbror Grön kommenterar riksdagsvalet 2018. Vad tycker och tänker du om resultatet?


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 11 september 2018 20:44

Hur kommer det sig att Liberalerna inte har tagit bort den här videon? Den är gammal men så otroligt dum.  - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" Av Torbjörn S. Brandhill - 8 september 2018 15:39

Så vill vi utveckla integrationsarbetet


Liberalerna står för en politik som skapar möjligheter och ställer krav. Vi utgår från allas möjlighet och eget ansvar.


Invandring har berikat Sverige genom århundraden, och vi vill att det ska fortsätta vara så. Då måste invandringen bli mer än en resa över gränsen: Nya svenskar ska släppas in i Sverige på riktigt, lära sig svenska språket, jobba och bli en del av ett Sverige som växer och utvecklas. Därför bejakar vi följande utvecklingar:


På initiativ från Liberalerna tillsattes en tillfällig beredning som tog fram en strategi för integrationsarbetet i Ulricehamns kommun. Fyra fokusområden pekades ut – boende, arbete, utbildning samt kultur och fritid. Strategin behöver följas upp med en handlingsplan som tar utgångspunkt i fokusområdena boende, arbete, utbildning samt kultur och fritid.


Ulricehamns kommun behöver bli bättre på att tillvarata de resurser och engagemang som finns hos civilsamhället. En volontärsamordnare med särskilt fokus på integration ska ingå i kommunens stöd till civilsamhället. Genom samverkan med föreningar och frivilligorganisationer kan man bredda utbudet för mottagaren för att skapa mervärde vilket ger ett brett integrationsarbete för hela kommunen. Att samla kommunens arbete för och med föreningar i en gemensam samverkan med berörda sektorer skulle innebära tydlighet för kommunen, mindre dubbelarbete och effektivare kontakter.


Integration är en sektorsöverskridande fråga som arbetas med i sektor Service, sektor Lärande, sektor Välfärd och sektor Miljö och samhällsbyggnad. En integrationssamordnare skulle effektivisera integrationsarbetet i kommunen genom att bland annat motverka parallella processer.


Ulricehamns kommun behöver se över behovet av olika mötesplatser. Vilka efterfrågas från verksamheter i kommunen och vilka mötesplatser kan användas på orter runt centralorten. En central för anhörigstöd, frivilligarbete och kommunal service skulle till exempel kunna innebära flera fördelar.


SFI ska förstärkas. Fler personer ska ha yrkespraktik samtidigt med SFI-studier. Att kunna plugga SFI på kvällar, helger och under sommaren för att kunna kombinera med föräldraledighet eller jobb vore viktigt.


Erbjud yrkessvenska kopplat till det lokala näringslivet. Initiativ där företag tillsammans med kommunen ser till att anställda kan plugga enkel yrkessvenska på arbetsplatsen.


Kurser i svenska för föräldralediga inom ramen för den öppna förskolan skulle framförallt förbättra kvinnors språkutveckling.


Vi utgår från allas möjligheter och eget ansvar. Den som vill få samhällets ekonomiska stöd måste också lära sig svenska, utbilda sig och ta ett jobb. Fler kvinnor måste komma i jobb och lära sig svenska.


Inga offentliga medel ska gå till odemokratiska organisationer eller föreningar som motverkar integration och jämställdhet.


Ulricehamns kommun behöver ha goda kontakter med näringslivet. Arbetet med att få till språkpraktikplatser kräver en goda kontakter med näringslivet. Språkpraktikplatser ger nyanlända viktiga kontakter, man utvecklar språkkunskaper och man får en fot in på arbetsmarknaden.

 

Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" Fyra på Liberalernas lista till kommunfullmäktige i Ulricehamn

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 augusti 2018 18:29


Under 50 år var han politiskt aktiv inom dåvarande Folkpartiet - tio av dessa som partiledare. Lars Leijonborg har fått uppleva både uppgång och fall och nu har han skrivit en bok om tiden inom politiken. Varför är alltid politiker så ärliga och bra när de har slutat? I detta fall handlar det dels om att Lars tjänar en del pengar på att folk köper boken men det är något med rollen som även gör att folk inte riktigt vågar säga vad de tycker. Ett skäl är det faktum att det är partiet som man leder och inte bara någon egen blogg till exempel. Men det är ändå tråkigt att det är så.


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen lyfter civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och andra politiska frågor. Alla pengar går till att bygga upp bloggen och annat för att lyfta politiska frågor. Det kan gälla Ulricehamns kommun eller riksfrågor. 

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se