Farbror Blå * Brandhill

Senaste inläggen

Av Torbjörn S. Brandhill - 30 oktober 2019 07:58


Jag hoppas att Liberalerna och resten av alliansen behåller Frivilligcentralerna. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 17 oktober 2019 12:14

Jag var med på UT igår om att mitt engagemang ledde till motions i riksdagen: 

http://www.ut.se/ulricehamn/brandhills-engagemang-ledde-till-motion-i-riksdagen/ Jag trodde inte att det skulle nå så långt men det visar att det går att påverka även med debattartiklar. Nu gäller det för Liberalerna på landsmötet. 

- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 7 oktober 2019 17:40

Vi diskuterar programmet Tjafs!, vilket vi troligtvis kommer att göra igen.  


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 


Av Torbjörn S. Brandhill - 31 augusti 2019 21:08

Jag hade med en debattartikel i dagens UT: 


 Den här helgen pågår för första gången Ulricehamn Pride. Det är föreläsningar kring hbtq-frågor. I dag, lördag, är det parad. Politiska partier och andra, både företag och myndigheter, deltar för att prata hbtq-frågor.


Regnbågsflaggorna vajar på flaggstängerna för att manifestera att alla har rätt att älska den en själv vill, utan att samhället eller medmänniskorna sätter stopp för den rätten. Det är en mänsklig rättighet.


I år firas Pride lite extra. Det är 50 år sedan det så kallade Stonewallupproret, där polis i New York gjorde en razzia mot en gayklubb men möttes av motstånd för första gången. Motståndet varade i flera dagar och var inte lika fredligt som dagens Prideparader. Men det var då kampen började för hbtq-personers rättigheter.


Men kampen fortsätter även om en del tycker att det inte behövs några Pride-festivaler med motiveringen att homosexuella vill ju leva normalt som alla andra. Visst är det så. Och visst är det enklare att leva som homosexuell i Sverige än att göra det i många andra länder, där man till och med straffas med döden om man blir påkommen med homosexuella handlingar. Och visst har vi kommit långt när det gäller lagliga rättigheter för homosexuella med rätt att gifta sig och adoptera barn.


Men verkligheten ser annorlunda ut. Hbtq-personer måste vara på sin vakt för att inte bli trakasserade. Många har utsatts för hatbrott. Många unga begår självmord för att de inte klarar av att hantera sin identitet i ett samhälle som bygger på normen att kärlek är mellan två personer av olika kön.


Högerextrema organisationer dyker upp på Pridefestivaler för att hota och förstöra. I år har det bidragit till att RFSL har ställt in alla arrangemang under Almedalsveckan förutom en mångfaldsparad.


I samband med Pride i Tranemo hängdes en docka i ett träd med hotfulla budskap mot homosexuella. Men även extremer på vänsterkanten hotar friheten. I samband med Pride i Göteborg hade Ung vänster budskap som att ”kasta ut polisen, kasta ut företagen, kasta ut politiker”. Budskap som är så långt från kärleksbudskap man kan komma.


Under den förra mandatperioden tog Liberalerna i Ulricehamn initiativ till att cheferna i kommunens förvaltningar fick utbildning i hbtq-frågor. Detta ska sprida sig bland alla medarbetare i de kommunala verksamheterna.


Vi skulle önska att det inte behövdes några Pride-festivaler, men när nu verkligheten är sådan som den är, så behövs de. Vi är glada att Ulricehamn Pride finns och vi ska gå i paraden i dag för dem som inte kan eller får. För dem som inte öppet kan visa sin kärlek kring den en älskar. Gör det du också.


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 25 augusti 2019 17:25

En frivilligcentral i Sundsvall kanske kan bli verklighet? Liberalerna i Sundsvall slår ett slag för vår debattartikel och för en frivilligcentral ska etableras i Sundsvall. Det vore mycket roligt. =) 

Ni kan läsa deras svar på vår debattartikel här: https://www.st.nu/artikel/debatt-frivilligcentraler-i-medmansklighetens-namn 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 15 augusti 2019 17:40

Nu har även Enköpings-posten publicerat debattartikeln/insändare om statligt stöd för frivilligcentraler: 

https://www.eposten.se/asikt/staten-bor-ge-stod-till-frivilligcentraler-unt5382131.aspx Enköpings-posten, Östran, Ulricehamns tidning, Norrbottens kuriren och Upplands nyheter har publicerat artikeln. 


Därför hoppas jag att Liberalerna även är för min motion vid landsmötet i höst. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 30 juli 2019 13:34

Det går bra med debattartikeln/insändaren om statligt stöd för Frivilligcentraler. Nu har den publicerats i Ulricehamns tidningen, Östran, Upplands nyheter och nu Norrbottens kuriren: 

https://www.kuriren.nu/opinion/ge-stod-at-frivilligcentraler-nm5173988.aspx


Det är dags att man tar dessa frågor på allvar och det är dags att vi tar ställning för ett statligt stöd. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 20 juli 2019 10:00

Jag hörde ett talesätt av någon klok person för flera år sedan som lyder: ”Om paret framför dig pratar väldigt mycket med varandra är de inte ett kärlekspar” Jag kan inte för mitt liv komma ihåg vem som har sagt detta, more about men det stämmer mycket bra tycker jag. Varför tar jag upp detta kanske du undrar? Jo, det är för att det är alldeles för många som oroar sig över tystnaden som blir i mötet med den man gillar.


När jag låg och solade i Italien var det två olika par framför mig. Det ena paret var i trettioårsåldern, medan det andra paret var kanske närmare fyrtio. Det yngre paret låg och pratade med varandra som några riktiga galningar nollstopp. De pratade till och med över varandra nästan hela tiden. När ska de sluta prata! (tänkte jag) Det andra paret låg mest lugnt och stilla bredvid varandra. Den enda gången de två pratade med varandra var när den andre ville veta vad klockan var eller när de ville ha något av den andra personen. Självklart, är vi alla olika men den bilden av paren visade sig faktiskt vara både sann och i linje med talesättet. Det yngre paret som pratade väldigt mycket med varandra visade sig ”bara” vara vänner, medan det andra paret mycket riktigt var ett riktigt kärlekspar.

 

Jag tycker att talesättet är mycket intressant. Vad är det som gör att vänner ligger och pratar med varandra på stranden, medan ett kärlekspar inte gör det? Kan det handla om att parterna i ett kärlekspar inte behöver hävda sig? Kan det handla om att de redan känner varandra mycket väl och därmed inte behöver prata hela tiden? Prova att ställa dessa frågor när du utsetts för dessa situationer i vardagen!

 

Blir kärlekspar tysta och ointresserade av att prata med varandra när de har varit ihop ett tag? Är detta ett tecken på att man inte ska prata med varandra särskilt mycket. Nej, det tror jag inte att det är. Men jag skulle säga att det är ett tecken på att man inte behöver prata med varandra hela tiden när man är ett kärlekspar. När det gäller vänner är det precis tvärtom skulle jag påstå. Vi bygger ofta vänskap på att man har det lätt att prata med en person. ”Kul att prata med personen” ligger ofta som grund för två vänners relation. Det finns självklart undantag, men det är mycket vanligt att det bygger just på detta. Detta är ett tecken på att du inte behöver anstränga dig vokalt till tusen hela tiden när du är i en relation. Det vokala finner sin väg per automatik ändå.

 

Jag kommer att återkomma med svar i en krönika längre fram om det dyker upp någon vetenskaplig förklaring som bestrider eller styrker mina tankar om talesättet. Men i min vardag stämmer det i alla fall mycket väl…

 

(Nu har jag publicerat de krönikor som jag skrev för några år sedan sidan Krama mig om relationer. Det var roligt att göra.)

 

- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Fråga mig

100 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen lyfter civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och andra politiska frågor. Alla pengar går till att bygga upp bloggen och annat för att lyfta politiska frågor. Det kan gälla Ulricehamns kommun eller riksfrågor. 

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se