Farbror Blå * Brandhill

Senaste inläggen

Av Torbjörn S. Brandhill - Lördag 7 mars 15:40

Fantastiskt bra av Frida Karlsson. Jag var helt chockad när Frida lyckades slå den oslagbara Johaug. Det märktes att Johaug inte hade något att komma med. Johaug har en växel, en frekvens och ingenting mer. Det här är verkligen psykologisk knäpp för Johaug. Stort GRATTIS till Frida Karlsson! En historisk seger och en jobbig förlust för Therese Johaug. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


 

Av Torbjörn S. Brandhill - Fredag 6 mars 15:42

 

Ett boktips om du vill lära dig mer om Frivilliginsatser inom äldreomsorgen tipsar jag om boken "Frivillighetens kraft" en bok om frivilliginsatser inom äldreomsorgen. En mycket bra bok som beskriver utmaningar inom äldreomsorgen och den beskriver även hur man leder frivilliga samt sätter ihop utbildningar för frivilliga. Här kan ni läsa mer om boken: 

https://www.adlibris.com/se/bok/frivillighetens-kraft-9788245016505 Den går igenom allt när det gäller organisering av Frivilliga inom äldreomsorgen, hur man har frivilliga inom demensvården, frivilliga inom palliativ sjukvård ja nästan allt. Det bästa vore om man översatte boken till svenska. Jag ska se om jag kan bidra till att detta blir verklighet. Norge har kommit så mycket längre än Sverige inom detta område. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"  Av Torbjörn S. Brandhill - Fredag 6 mars 10:01

Två nya insändare har jag skickat in. Den ena är inskickad till STT, Svenljunga och Tranemo tidning och den andra är inskickad till Borås tidning. Vi får se om de blir publicerade. Den första insändaren handlar om Frivilligcentraler, frivilligt socialt arbete och det samhällsekonomiska värdet av en Frivilligcentral. Den andra insändaren handlar om något helt annat som jag skrev om för 8 år sedan i Barometern. Sen har jag även skickat in en nyhet till en tidning. För mig är det styrelsemöte för Riksförbundet Sveriges Frivilligcentraler som gäller på söndag. I övrigt ska jag försöka vara lite "ledig" nu. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - Torsdag 5 mars 11:41

Tredje delen i Ulricehamns tidnings granskning av MSB publicerades idag. Tredje delen handlar om näringslivet i Ulricehamns kommun.  Här nedan är ett klipp om en företagare i Vegby om MSB i Ulricehamns kommun. Jag återkommer som sagt med mina egna reflektioner och kommentarer. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


Av Torbjörn S. Brandhill - Onsdag 4 mars 22:23

Ulricehamns tidning granskar MSB i Ulricehamns kommun. Jag är ersättare i miljö och byggnadsnämnden och ersättare i kommunfullmäktige ska jag först nämna. Första delen i granskningen handlade om arbetsmiljön, den andra delen handlade om stadsarkitekten och den tredje delen kommer imorgon om Företagarna i Ulricehamns kommun. Det borde komma en fjärde del med temat "politikerna". Det jag menar med "politikerna" är kommunstyrelsens ordförande och resten av våra kommunalråd i Ulricehamn. Jag avvaktar med att kommentera detta mer än med kommentaren: Jag anser att kommunen ska ta detta på allvar och jag vill verkligen hylla alla som lyft problemen. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 
Av Torbjörn S. Brandhill - Fredag 28 feb 14:26

Min motion om att införa allmänhetens frågestund lades fram under gårdagens kommunfullmäktige. Får hoppas att det blir någonting av det. Här kan ni läsa motionen: https://www.ulricehamn.se/innehall/2020/02/Motioner-och-medorgarf%C3%B6rslag-KF-20200227.pdf


Med vänliga hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


Av Torbjörn S. Brandhill - Onsdag 26 feb 23:20

Det här en rätt så underhållande artikel. Den ena personen ser inga problem alls och den andra ser bara problem: https://tidningensyre.se/2018/nummer-255/jag-angrar-att-jag-blev-partiledare/ Vad gav den här artikeln egentligen? Vivianne Franzén var den delen av nydemokrati som verkligen var vidrig. Det som nydemokrati gjorde var historiskt och kommer att förbli historiskt. Det hade varit intressant att höra mer om den delen. Att partiet blev av med alla sina mandat efter bara 3 år var även det historiskt om man bortser från miljöpartiet 1991. Det tar tid med politik. Miljöpartiet kom inte in första gången, inte andra gången, kom in tredje gången, åkte ut fjärde gången och sen efter femte gången så har de suttit där. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill

Av Torbjörn S. Brandhill - Torsdag 13 feb 17:04


Jag tror att det här kommer att bli väldigt bra för förbundet och för frivilligfrågor i Sverige. 2020 kommer att bli ett spännande år. - Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Vet du vad en frivilligcentral är?
 Ja
 Nej

Bidra till bloggen

Alla bidrag är välkomna. Bloggen lyfter civilsamhället och frivilligt socialt arbete mer och andra politiska frågor. Alla pengar går till att bygga upp bloggen och annat för att lyfta politiska frågor. Det kan gälla Ulricehamns kommun eller riksfrågor. 

 

Swisha till: 070-2870484

Det här är jag

     

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 26 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 400 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag har pluggat internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. Jag var erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggade jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu och har en fil.kand. i statsvetenskap. Idag pluggar jag offentlig förvaltning, ledning och styrning på Göteborgs Universitet. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se