Farbror Blå * Brandhill

Senaste inläggen

Av Torbjörn S. Brandhill - 13 november 2017 11:07


Farbror Blå och Morbror Grön kommenterar partiledardebatten där Ulf Kristersson var med för första gången. Vem var vinnaren? Vem var förloraren? Vem var bäst? Vem var sämst? Får se när vi spelar in något nästa gång. Vi kommer att försöka spel in några kortare segment.

 

- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 15 oktober 2017 22:03


Ja, det är verkligen förfärligt och vidrigt. Det är inte acceptabelt. 


- Hälsningar Torbjörn S Brandhill "Farbror Blå"

ANNONS
Av Torbjörn S. Brandhill - 7 oktober 2017 15:45


Jan Björklund från 2010. Visst har det hänt en del? Kan Björklund lyckas i ett val? Eller finns det någon fallhöjd kvar? Jag tror absolut att partiet kan öka och jag tror att Björklund kan göra en bra valrörelse.


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 september 2017 13:48

Har nu fått två nya politiska uppdrag. Liberalerna föreslog mig som ersättare i miljö och samhällsbyggnadsnämnden samt som ledamot i Viskans vattenråd och kommunfullmäktige i Ulricehamn beslutade att det blir så igår. Det ska bli mycket intressant att plugga offentlig förvaltning, ledning och styrning och samtidigt få följa arbetet i nämnden. Jag kommer verkligen få mer referensmaterial för forskning inom området organisering och rent politiskt kommer det bli mycket intressant. Ulricehamn får en ung och driven person på dessa positioner och jag kommer verkligen att försöka göra det bästa av det. Miljö och samhällsbyggnadsnämnden samt Viskans vattenråd kommer framförallt att vara intressant då jag suttit med i den tillfälliga miljöberedningen det senaste året. Miljöberedningen som tagit fram en strategi för hur kommunen ska arbeta med lokala miljöfrågor. Den strategin är inlämnad och medborgardialogen som vi hade fick fram: 

 

De fem viktigaste miljöfrågorna för invånarna i Ulricehamn är enligt enkäten:

• livsmedel (ekologisk och närproducerad mat)

• dricksvatten

• sopsortering och avfall

• kollektivtrafik

• hållbar konsumtion och återbruk


Mycket intressant när det kommer till att förvalta den strategi och det intresse som finns hos invånarna i Ulricehamns kommun. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 

Av Torbjörn S. Brandhill - 18 september 2017 23:42

Ja, att man som parti kan få en massa röster när man har sådana här kandidater och parlamentariker säger en del om det politiska läget. Det räcker inte att ens peka på det felaktigheter som man begår och hur lämplig en kandidat är. Hur ska man stoppa? Jag anser inte att det är den hållning som man ska ha. Det handlar inte om att stoppa utan det handlar om att själv driva och utveckla. Om man enbart står och förnekar utan att faktiskt se den verkligen som sker då kommer man inte lyckas att "stoppa" någon.


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


#svpol #sverigedemokraterna 


Av Torbjörn S. Brandhill - 15 september 2017 22:45


Analysen gjordes för två månader sedan bör nämnas. Vad har hänt sedan dess? L är nere på mätningar under 4 % och samtidigt har legat på runt 5 % efter valet. Man har inte lyckats profilera sig utanför alliansen och inte ens skolfrågan/utbildningsfrågan ligger på Liberalernas bord. Var finns den tydliga starka liberala kraftsamlingen? Ja, det kommer i höst är egentligen svaret från Liberalernas sida. Det är svårt att svara på vad som ska hända innan jag vet vad som kommer att gå igenom under landsmötet i höst. Jag har ännu inte sett den där starka liberala förnyelsen. Man har sagt att man nu heter det man hela tiden har varit. Ja, okej? Men det innebär inte att man ska ta fler steg i den riktningen då eller? Betyder det verkligen bara att man nu heter det man heter? 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


#svpol #Liberalerna

Av Torbjörn S. Brandhill - 11 september 2017 15:29

Igår publicerade Liberalerna i Ulricehamns kommun på facebook sida om ett felsteg som Ulricehamns tidning gjorde i lördagens tidning: 

 Se till att likea Facebook-sidan för övrigt. 


- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå" 


#svpol #Liberalerna #Ulricehamn

 

Av Torbjörn S. Brandhill - 29 augusti 2017 19:43

Dags att säga hejdå till Batra som avgick som partiledare för moderaterna i fredags. Farbror Blå och Morbror Grön pratar om detta i det senaste avsnittet av podden. 

 

- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"


#podcast #podden #svpol


Fråga mig

98 besvarade frågor

Omröstning

Har vi träffats på riktigt?
 Ja
 Nej
 Nja, bara online vilket är väl "på riktigt"?

Det här är jag

   

Get to know be better-video på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AdMJjhuhHDQ&list=UUswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag gör videor på svenska, engelska och tyska. I mina videor på svenska heter jag "Farbror Blå" och i de på engelska samt tyska heter jag "Brandhill". Alla mina videor på tyska har undertexter på svenska så om du inte kan tyska är det inte något problem. Här är min youtube-kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCswujfiyq_atByqT7QIqTEA

 

Jag är 24 år och politiskt aktiv i Liberalerna, har en populär blogg samt youtube-kanal med över 395 000 views, spelar piano, sjunger m.m.

 

Har varit distriktsordförande för LUF Kalmar och suttit som ersättare i en del lokala styrelser i Liberalerna tidigare Folkpartiet Liberalerna. 

 

Är intresserad av livet och allt som har med livet att göra. Poesi har alltid varit en stor del av mitt liv och på poeter.se delar jag med mig av mina dikter. Jag pluggar internationella samhällsstudier på Linnéuniversitetet i Kalmar och har därmed läst idéhistoria, statsvetenskap, internationella samhällsstudier m.m. För tillfället är jag en erasmusstudent i Bremen/Tyskland. I Tyskland pluggar jag statsvetenskap, engelska och tyska. (Terminen i Tyskland var under förra hösten)  Är hemma i Sverige nu, men har inte tagit ut min fil.kand. i statsvetenskap ännu. 

 

Har du frågor, tankar eller något liknande till mig är det välkommet med kommentarer samt förslag om vilka typer av videor som jag ska göra m.m.

 

Politik: Talesperson för en realistisk och genomtänkt syn på politik. Jag älskar att diskutera och försöker göra mig involverad i politiken genom att diskutera frågor via flera olika synvinklar. Jag brinner för de mänskliga rättigheterna.  

 

Här är ett klipp från min tv-debut. Det var under valrörelsen i februari-månad 2014. (Om jag minns rätt)   

https://www.youtube.com/watch?v=Kn7dAJEdAnE 

 

Här är jag med i radion: 

P4 Kalmar - Debatt om vilka frågor som är de viktigaste ungdomsfrågorna: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5889187 

 

I P3 om hot som jag fått som politiker och ordförande i LUF Kalmar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=1646&artikel=5853654

Sök i bloggen

Translate my blog

Besökare

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Ranka blogg

bloggtopplista free counters
Free counters Affärsverksamhet bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se Twingly BlogRank PageRank bloggar Blogglista.se Kvalitetskatalog.se